Gå til sidens hovedinnhold

Vinner Leicester ligagull må Ove krabbe fra Lillestrøm til Larvik: – Et forferdelig veddemål!

Artikkelen er over 5 år gammel

Ove Øderud fra Jessheim inngikk før jul et veddemål med sønnen Stefan, det skulle han aldri ha gjort.

– Det er et helt forferdelig veddemål. Rett før jul satt jeg med sønnen min og så på Premier League og han fortalte da at hvis Chelsea rykket ned så skulle han gå fra Lillestrøm til Larvik. Jeg kunne jo ikke være noe dårligere og sa at hvis Leicester vinner, så skal jeg krabbe samme strekning, sier Ove og ler.

Med fem kamper igjen av årets sesong ligger Leicester sju poeng foran Tottenham. For Arsenal-supporter Ove, gjør det ekstra vondt.

– At det er Tottenham som er mitt eneste håp er helt jævlig. Akkurat nå vet jeg ikke om jeg skal begynne å grine eller juble når de scorer. Jeg tar meg selv i å sitte å heie på Tottenham, det er jo den absolutt verste klubben jeg vet om.

– Syltynt håp

For at Ove skal slippe å krabbe den 153 kilometer lange ruten, må Leicester gå på en skikkelig smell.

– Det er fortsatt en teoretisk mulighet, selv om det virker lite sannsynlig at de skal sprekke nå. Men det er et syltynt håp og jeg har regnet på alle mulighetene, forteller han.

Om han klarer å gjennomføre er han usikker på.

– Jeg har jo egentlig ikke lyst til å gå dit engang, men nå må jeg mest sannsynlig krabbe. Det er jo helt meningsløst. Jeg skal klare å stå distansen, selv om jeg får vann i knærne eller om skuldra skulle ryke. Det viktigste er å ta det med humor. Klarer jeg å krabbe ti kilometer så får jeg gå resten.

 

Oves sønn, Stefan, har ikke noe dårlig samvittighet ovenfor faren.

– Ved juletider kom veddemålet fram da vi snakket om hvordan det lå an i Premier League. Jeg er City-fan og vedda imot at jeg skulle krabbe til Larvik om Chelsea rykket ned. Jeg er heldigvis trygg. Jeg tror han angrer litt nå.

– Kommer han til å gjennomføre?

– Det vet jeg ikke, han sier han skal det. Jeg skal i hvert fall kose meg med is og brus på sidelinja, sier den 22 år gamle sønnen og ler.

Vil donere til kreftsyke barn

For at turen ikke kun skal være negativ har Ove selv tatt initiativ til å drive innsamling som skal hjelpe kreftsyke barn.

– For meg personlig så er det viktig å kunne bruke dette til noe positivt. Man kan for eksempel gi et beløp for hver enkelt kilometer jeg gjennomfører eller lignende. Jeg forventer ingenting, men det hadde vært veldig ålreit å kunne hjelpe barn. Så det er bare å ta kontakt for sponsorat, jeg er alltid tilgjengelig, ler Ove Øderud litt nervøst før sesongavslutningen til Premier League.

Kommentarer til denne saken