Slik skal de redde plassen i 1. divisjon: – Vist at vi har nivået inne

Foto:

Nye fokusområder og matching mot gutter skal bidra til at Nanset fornyer kontrakten i divisjonen.

DEL

Sju poeng og 11. plass var realiteten for Nanset før sommerferien. Noe må gjøres om laget skal fornye kontrakten i 1. divisjon. Likevel var det lys å skimte før sommerferien startet for Nanset sin del, for en drøy måned siden. I siste kamp før sommerens kampfri spilte Nanset uavgjort mot topplaget Øvrevoll Hosle.

– Etter en tung periode med poengfattige kamper, gikk vi inn i ferie med uavgjort mot Øvrevoll Hosle. Det viser hva som bor i oss og at vi kan hamle opp med de beste på dette nivået. Det var godt å kunne ta med seg inn i sommertreningen. Spesielt mentalt sett var det viktig for oss., sier Nanset-trener Camilla Akerholt Eid.

Matchet seg mot gutter

Sommerferien har laget brukt på å trene på to hovedpunkter:

  • Et mer detaljert og strammere defensivt spill.
  • At ballfører skal ha minst to gode alternativer.

– Oppkjøringen har vært god. Vi har matchet oss mot gutter. Vi har hatt et par treningskamper mot Fram G16 for å for å få litt tempo i beina og bli klar for det som venter oss. Så har vi hatt ekstra fokus på det to overordnede faktorene vi har jobbet med. Vi er offensive i høst og har satt oss som mål å fornye kontrakten i 1. divisjon. Det tror vi absolutt er mulig. Vi var sterke på høsten i fjor også, sier Nanset-treneren.

Håper å få inn nye spillere

Nanset har også brukt sommeren på utkikk etter nye spillere. Laget mistet et par politistudenter, samt Sofia Krossøy i sommer, og ønsker å ha et par spillere til med erfaring fra høyere nivå.

– Unge spillere rekrutterer vi fra vår egen klubb, og det er allerede flere fra J17-laget som har vist at de kan gjøre en god jobb. Det vi ønsker er et par spillere med mer erfaring.

Nanset-treneren forteller at de er i kontakt med to spillere, men at ingen av dem vil være klare til først kommende kamp.

– Vi er ikke i mål der ennå. Vi har fortsatt ikke blitt enige med klubbene spillerne kommer fra. Dermed vil ingen av dem vil bli klare til lørdag, men forhåpentligvis vil hvert fall en av dem være klar til neste kamp. Har også fått henvendelse fra en ny politistudent som vi skal ha på prøvespill, så det blir spennende, sier hun.

På lørdag møter Nanset Kaupanger. Et lag de har god erfaring med fra før.

– Vi slo dem 2–0 hjemme og spilte uavgjort mot dem borte, så det er et lag vi står godt mot.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags