Talentleiren er Norges Fotballforbunds øverste nivå av Landslagsskolen, og foregår i Stavanger 21.–25. juni. Det er plukket ut et fåtall av unge og lovende talenter fra hele landet, og Emily Anvik Hansen (14) er en av de utkårede.

For øyeblikket spiller Emily på Nesjar, og er fornøyd med det.

– Jeg får en del forespørsler om å være med på treninger med andre lag, men foreløpig spiller jeg for Nesjar. Trenerne mine og laget mitt på Nesjar er mye av grunnen til at jeg har kommet så langt. De har vært veldig flinke til å gi meg treningsøvelser og ulike opplegg jeg kan følge, i tillegg til de obligatoriske treningene, sier hun.

Best med ball

I mars ble Emily kåret til «Best med ball» i Larvik for 2016.

– Emily har markert seg med 100 prosent oppmøte på alle arenaer hun er en del av. Og hun vet at trening er det som gjør henne bedre. Hun er flink til å oppmuntre de andre på laget. En sterk bidragsyter både på og utenfor banen, noe som har gjort at hun har fått kapteinsbindet, skrev juryen i sin begrunnelse for kåringen.

 Allikevel kom uttaket til talentleiren som et sjokk.

– Jeg ble veldig overrasket, men selvsagt også glad. Da jeg fikk vite det, tenkte jeg ikke over hvor stort det faktisk er å bli tatt ut. Men nå som det har sunket inn, er det veldig gøy.

Både familien og klassekameratene tenkte derimot på størrelsen av uttaket fra første stund, og da det ble kjent at hun var tatt ut, ble hun møtt med jubel og mye glede.

– De er veldig stolte på mine vegne, og de har virkelig tro på meg. Det er litt flaut, for jeg er ikke så veldig glad i oppmerksomhet, smiler den jordnære jenta.

Les også: Kornelius skal til England, vil ikke si hvor

Veiledes av landslagstrenere

På talentleiren, som er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Statoils talentprogram Morgendagens Helter, skal de unge utøverne ledes av landslagstrenere for aldersbestemte lag, samt NFFs spillerutviklere.

– Det er veldig spennende at vi skal veiledes av landslagstrenerne. Drømmen er jo å spille på landslaget, og nå får jeg jo oppleve noen av de treningsmetodene som benyttes der.

Den unge jenta, som spiller for Nesjars 13/14-års lag, er spent på nivået på de andre utøverne hun skal møte på leiren.

– Jeg tror nivået der er mye høyere enn jeg er vant til, men man må bare gjøre det beste ut av det. Jeg skal gjøre mitt beste, så får vi se hvordan det går, sier hun.

Les også: Hedda kan bli Larviks neste toppseriespiller

– Statoils Talentleir handler om å løfte fram morgendagens fotballhelter, og gi dem ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen. Holder de utvalgte talentene gløden, innsatsen og læringsfokuset på topp, vil de nå langt, sier Karen Onsager Keiserud, markedsdirektør i Statoil.

– Det blir nok harde treninger med høy intensitet, så det er viktig å være godt trent. Men det blir helt sikkert veldig koselig også, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med de andre som er tatt ut. Ikke minst gleder jeg meg til å spille fotball, og prøve ut nivået, forteller Emily.