– Da vi så at dette lokalet ble ledig, valgte vi å slå til. Det ligger jo både på gateplan og nesevist til i sentrum. Dette kommer til å passe oss bra, sier Marthe Sommereng, som er en av eierne av Kosmed, som til nå har vært å finne i tredje etasje i Torget 1.

Ga opp bil

I august i år stengte Roald Edvardsen og kona Sigrun dørene til Larvik Bilustyr etter 13 års drift. Roald Edvardsen sa til ØP at handel på internett ble en for sterk konkurrent, og at omsetningen i den lille butikken i sentrum ble for liten til at det var forsvarlig å drive videre.

– Vi har fortsatt mange varer på lager, og vi har varer i bestilling. Kanskje blir det at vi også går på nett med varene våre, antydet Edvardsen, som eier bygget som huset bilutstyrsbutikken overfor avisa.

Samtidig som de flyttet sine varer ut, hang de opp et skilt som fortalte at lokalene i første etasje var ledige for leie, og nå er altså nye leietakere på plass, og i full gang med å totaloppusse de historiske lokalene

Bredere tilbud

Marthe Sommereng startet i Kosmed AS sammen med Ragne Ulnes Sætre, og de to er fortsatt eiere av den medisinske klinikken som har spesialisert seg inne kosmetisk hudpleie, dermatologi, laserbehandlinger og injeksjoner.

Sommereng og Ulnes Sætre er begge utdannet kosmetisk dermatologisk sykepleiere. Sommereng har de siste åtte årene arbeid på heltid i bedriften de to eier. Ulnes Sætre har drevet, og driver fortsatt Sykepleierklinikken AS i Larvik.

– I tillegg har vi knyttet til oss flere tjenester og kompetente medarbeidere, sier Marthe Sommereng.

Hun sier at tilbudet til Kosmed vil bli ytterligere utvidet når de nye lokalene er klare i slutten av januar, og at flere samarbeidspartnere vil være på plass..

– Vårt fokus er blant annet på hudbehandling og behandling med laser, og ikke minst på salg av hudpleieprodukter. Fra 24. januar kommer det også nye tilbud hos oss, og vi skal da også tilby behandling av vipper og bryn, sier hun.


Historisk bygg

I disse dager er det håndverkere som dominerer i hjørnebygget Bredochs gate og Øvre Torggate, og Marthe Sommereng sier lokalene nå vil bli fullt oppusset og friskere enn lokalene bedriftene har holdt til i til nå.

– 24. januar er alt klart her, men vi tar imot kunder alt nå, sier hun.

– Det er forresten litt spesielt å være tilbake her. Jeg jobbet nemlig her som 15-åring da klesbutikken Lottas holdt til her, sier Sommereng smilende.