Gå til sidens hovedinnhold

Fra brakke til hinderløype på Sky skole

Sky skole FAU fikk denne våren midler fra Sparebankstiftelsen midler til hinderløype i skolegården på Sky skole. I løpet av sommerferien ble brakka som har stått i skolegården flyttet til Ra. Det ga plass til en etterlengtet hinderløype som ble satt opp på rekordtid.

Tirsdag 31. august var det høytidelig åpning med ballonger, is, boller og drikke til alle, og stemningen var særdeles høy!

I strålende sol var det musikk, sang og taler, og elevrådet fikk æren av å løpe en runde i apparatene.

– Lekeapparatene er produsert lokalt i Fyresdal i Telemark, med lokalt tømmer, og den spesielle støtsanden på bakken er fraktet fra Hønefoss, forteller avtroppende FAU-leder Ingvild Nyquist Borgeraas som fikk æren av å klippe snoren.

– Vi håper vi har fått til noe som kan skape idrettsglede, bevegelse og aktivitet, og være en møteplass utenom skoletid, sier hun.

Sky skole har ingen naturlig tilknytning til verken idrettshall eller idrettsbane. Mange av elevene ved skolen har området rundt Sky skole som sitt naturlige nærmiljø.

Rektor Jo Arne Ellingsen sier de er glade for samarbeidet med FAU, og er veldig fornøyd med resultatet. Han forteller at anlegget allerede er et populært nærmiljøtiltak også på ettermiddager og helger.

– På tampen fikk hinderløypa selskap av en spennende klatrekube, og omsetningen fra årets 17. mai-lotteri har FAU omgjort til to flotte bøkebenker fra iVekst, så alt i alt har det blitt et riktig fint og stort anlegg her på 400 kvm, avslutter Borgeraas.

Kommentarer til denne saken