Belsvik klar som ny Fram-trener

Petter Belsvik er Frams nye hovedtrener. Han forteller at det uforløste potensialet i klubben og byen av en avgjørende faktor til at han takket ja.

Petter Belsvik er Frams nye hovedtrener. Han forteller at det uforløste potensialet i klubben og byen av en avgjørende faktor til at han takket ja. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Da Petter Belsvik (46) ikke kom til enighet med Stabæk var Fram og Larvik det klart mest interessante alternativet.

Frams nye trener har 159 eliteseriemål og et nylig Tippeliga-opprykk på rullebladet. Og han sier han gleder seg enormt til å ta fatt på oppgaven med å vekke den latente fotballinteressen i Larvik.

Frams sportslige leder Pål Albertsen lovet å ryste grunnvollene ved ansettelsen av Tom Helge Jacobsens etterfølger. Og få kan bestride at han gjør nettopp det når ØP i dag presenterer Petter Belsvik som klubbens nye trener. Etter at 46-åringen ikke kom til enighet med Stabæk, gikk det fort i svingene. Mest fordi Fram-jobben blinket seg ut som det mest tiltalende alternativet.

– Jeg har hatt flere tilbud, men dette var det klart mest interessante. Det er noe som trigget meg med Larvik som by. De enorme fotballtradisjonene som finnes der, samtidig som man ikke har opplevd toppfotball på en stund. Fram har vært og skal bli en klubb å regne med igjen, forkynner Belsvik, og vektlegger spesielt én annen faktor som bidro til at han takket ja til Albertsen.

– Fram var tydelig på at de ønsket meg. Og de har vært tydelige på strategi, ledelse og veien videre. Samtalene med klubben har inspirert meg, og jeg gleder meg ekstremt til å utvikle klubben til å gå i en retning mot å bli en toppklubb i Norge, fortsetter den tidligere storscoreren.

Ny stadion avgjørende

Han er opptatt av at Fram nå bygger et fundament, og peker på planene om å bygge ut Framparken med nye tribuner som helt avgjørende for klubbens vei videre.

– Dette må bli et samlingspunkt for hele klubben. For spillere på både småguttlaget og A-laget, samt dugnadsfolk og andre interesserte. At det foreligger konkrete planer om en ny stadion var en viktig forutsetning for meg, avslører Belsvik, og forteller at han har sett sin skjerv med Fram-kamper denne sesongen.

– Det er mange gode fotballspillere i laget, og en god miks av rutine og unge fremadstormende. Hver eneste dag skal vi utvikle oss, og min jobb er at klubben utvikler seg i takt med spillerne, slik at man ikke behøver å flytte utenbys for å ta det neste steget, sier han.

– Noen vil kanskje stusse på at du går fra å lede et lag til tippeligaopprykk til å trene et lag i 2. divisjon?

– Jeg er ikke så opptatt av hvilket nivå klubben er på. Det viktige er hvilke visjoner og hvilken retning klubben har, og at den er enig med seg selv. Og det opplever jeg at Fram er.

Flytter til Larvik

Petter Belsvik begynner formelt som Fram-trener 6. januar, og har underskrevet en toårskontrakt, med opsjon på ytterligere ett år. Allerede mandag førstkommende er han imidlertid i Larvik for å møte spillere, supportere og andre som er glade i fotball på Grand Hotel klokken 18.30.

Etter hvert vil han også flytte til byen permanent. Sammen med nansetjente og kone Kjersti Markussen Løvaas.

– Skal man kunne ta og føle på fotballhverdagen i byen, er det best å bo der, konkluderer Belsvik.

– Vi er litt i ekstase

Pål Albertsen er selvsagt strålende fornøyd med å kunne ønske Belsvik velkommen til Fram og Larvik.

– Vi er litt i ekstase her. Det er riktignok et naturlig steg på veien for oss, men dette er nok i overkant av hva vi kunne håpet på. Nå håper jeg både publikum, sponsorer og andre som vil bidra støtter opp. Intet tre vokser inn i himmelen av seg selv, sier han, og avviser blankt at dette er en spesielt dyr investering for klubben.

Vi har god balanse i økonomien, og dette koster ikke mye. Fotball-Norge er i en tilstand der man ikke nødvendigvis trenger penger for å lokke folk med kompetanse. Når det gjelder økonomien er vel dette faktisk de enkleste forhandlingene jeg har hatt, avslører Albertsen.

Artikkeltags