Fram tapte mot Vålerenga 2

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Resultatet ble 0 -3 i Framparken.

Les alt om kampen her.

Selv om Fram tapte 0-3 mot Vålerenga 2 i det som har blitt kalt en «skjebnekamp», tror Tom Helge Jacobsen at nedrykk kan unngås.

– Det er fortsatt fullt mulig å klare oss, men da må vi spille med et helt annet trøkk enn i dag. Vi må vinne to av de siste fire kampene, og i tillegg bør vi klare én uavgjort, sier Tom Helge Jacobsen etter nederlaget for et meget sterkt Vålerenga 2.

Oppgjøret mot Vålerenga-rekruttene har lenge blitt sett på som en nøkkelkamp for å overleve, og kampen ble like tøff som man kunne frykte på forhånd.

For Vålerenga 2 har lenge ligget på feil side av nedrykksstreken, og nå mobiliserer oslolaget for å fortsatt ha sine nest beste gutter i 2. divisjon.

Spillere som Freddy dos Santos, Andreas Nordvik og Kristoffer Hæstad var med til Framparken, og i «reserve» hadde de meget gode Mohammed Fellah på benken fra start. Til sammen stilte Vålerenga 2 med hele syv A-lagsspillere i elleveren som startet kampen mot Fram. ØP fikk for øvrig fra sentrale kilder i Vålerenga bekreftet at dette var på papiret det sterkeste laget Vålerenga 2 har mønstret denne sesongen, så det var en formidabel oppgave Fram hadde foran seg i går ettermiddag.

Likevel var det Fram som fikk kampens første, store målsjanse etter to minutter. Det hele endte imidlertid med at Jonas Bergman dundret ballen over mål fra seks meter, og dermed ble det ingen drømmestart for hjemmelaget.

Utover i omgangen fikk Vålerenga 2 mer og mer kontroll på begivenhetene ute på gressmatta, og etter 20 minutter fikk gjestene et unødvendig straffespark etter at Tippeliga-kometen Håvard Nielsen deiset i bakken innenfor 16-meteren.

Straffesparket var ikke av ypperste kvalitet, men selv om keeper Bjarte Kringlemoen var nær ballen, fortsatte den inn i nettmaskene.

I 2. omgang spilte Fram seg opp noen hakk, men likevel var gjestene det førende laget de siste 45 minuttene også. Drøyt fem minutter inn i omgangen får Chuma Anene løpe fritt forbi et for anledningen passivt Fram-forsvar, og heller ikke denne gang var Kringlemoens hånd på ballen nok til å avverge scoring.

Midtveis i omgangen fikk Fram en gyllen sjanse - eller faktisk to - til å redusere, men alene med keeper klarte verken Albert Kryeziu eller Bonaventure Maruti å score i løpet av noen hektiske sekunder.

På overtid satte innbytter Mohammed Fellah enkelt inn 0-3, etter å ha lekt seg med Frams slitne forsvarsspillere.

– Vi tapte fortjent, men hadde Jonas satt den første muligheten kunne utfallet ha blitt helt annerledes. Typisk nok setter vi ikke sjansene vi får, sier en skuffet Tom Helge Jacobsen.

Jacobsen innrømte for øvrig at Fram var litt «tamme» i det viktige bunnoppgjøret.

– Jeg savnet entusiasme, glød og trøkk. Samtidig blir vi straffet dersom vi satser for fullt offensivt mot gode lag, så det er ikke så enkelt, påpeker treneren - som altså satser på minimum syv poeng i de fire siste «cupfinalene» som gjenstår av sesongen.

Artikkeltags