Håper på publikumsrekord

Har tillit: Øystein Sanden fikk lørdag sitt andre innhopp på like mange kamper etter overgangen fra Skarphedin, og 21-åringen har tydelig stor tillit hos trener Tom Helge Jacobsen. Både han og resten av Fram-laget gleder seg stort til helgens toppkamp mot Elverum. Et oppgjør Jacobsen tror vil by på publikumsrekord i Framparken i nyere tid. (Foto: Thor Kenneth Løvenfalck)

Har tillit: Øystein Sanden fikk lørdag sitt andre innhopp på like mange kamper etter overgangen fra Skarphedin, og 21-åringen har tydelig stor tillit hos trener Tom Helge Jacobsen. Både han og resten av Fram-laget gleder seg stort til helgens toppkamp mot Elverum. Et oppgjør Jacobsen tror vil by på publikumsrekord i Framparken i nyere tid. (Foto: Thor Kenneth Løvenfalck)

Artikkelen er over 5 år gammel

Etter å ha fått med seg ett poeng fra Grorud lørdag, venter en liten seriefinale mot Elverum til helgen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Trener Tom Helge Jacobsen håper det blir med over 2.000 tilskuere til stede.

For mens Fram kriget til seg ett poeng i hovedstaden, slo Elverum Nybergsund i helgens toppkamp. Fram ligger dermed fortsatt på tredjeplass på tabellen, a poeng med Sundet, to bak ledende Elverum som altså kommer på besøk førstkommende lørdag.

Med seier vil Fram kunne klatre helt til topps i avdelingen, hvis også guttene fra Trysil roter seg bort i sin kamp mot fjerdeplasserte Birkebeineren.

– Nå skal vi sette publikumsrekord. Vi kan være serieleder etter den matchen. Vi er i en fantastisk posisjon, og vi gleder oss, fastslår Frams trener, og varsler at det vil bli gjort grep for at flest mulig skal komme til Framparken til helgen.

Da Fram slo Kvik Halden i oktober 2008 og rykket opp til 2. divisjon, var det 2.047 tilskuere på Torstrand. Jacobsen tror det kan bli enda flere nå.

– Jeg håper på opp mot 2.500. Kampen mot Elverum har jeg tenkt mye på, og jeg tror jeg vet hvordan vi skal løse den. Men vi må bruke den kommende treningsuka godt.

Lørdagens kamp mot Grorud ble preget av at ballen på det sleipe kunstgressføret fikk litt for stor fart i forhold til ferdigheter. Verken Fram eller hjemmelaget leverte en forestilling for minnebøkene, og poengdeling var i grunn greit – selv om larviksguttene var nærmest ettersom Martin Jensen brant et straffespark etter et drøyt kvarter.

Jensens skudd ble svakt plassert til høyre for Groruds mål, Frams tredje straffebom denne sesongen.

– Det er klart vi bør score på straffer, men om det er det som til slutt skal bli utslagsgivende for et eventuelt opprykk, er jeg usikker på, sier Frams trener, som var brukbart fornøyd med å ha fått med seg det ene poenget fra tigerstaden.

Kaptein Thomas Ohnstad påpeker at Jensen på ingen måte skal være noen syndebukk etter missen.

– Det er synd vi misser en straffe, men sånn er det. Vi står sammen som et lag, og jeg synes tross alt vi gjør en solid bortekamp. Vi holder for eksempel nullen for første gang i år, poengterer han.

– At det ikke blir noe finspill her i dag er naturlig. Banen og værforholdene tilsier ikke det. Isteden innbyr det til kriging, og det var vi forberedt på. Ballen spretter voldsomt og får enorm fart på underlaget. Men ett poeng herfra kan tross alt vise seg å være gull verdt.

Ohnstad håper nå på solid drahjelp i det som kan vise seg å bli å bli en helt avgjørende duell mot Elverum på lørdag.

– Jeg håper virkelig det blir en folkefest, sier Frams kaptein.

Christian Bwamy måtte stå over helgens kamp på grunn av karantene. Tidlig i 2. omgang måtte dessuten viktige Jacob Jacobsen forlate banen etter å ha blitt taklet i overkant tøft like før pause.

Det banet vei for at nykommer Øystein Sanden fikk sitt andre innhopp på like mange kamper.

– Jeg føler det går veldig bra, både på og utenfor banen. Selv om en merker at det er høyere tempo i 2. divisjon, er det ikke så vanvittig forskjell. Nå gleder jeg meg til toppkampen til helgen, kommenterer den tidligere Skarphedin-spilleren.

Artikkeltags