Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg trodde det var en drøm

Artikkelen er over 10 år gammel

Satte inn Frams 3 - 2 scoring mot Skeid.

Innbytter Simen Oxholm måtte nesten klype seg i armen da han satte inn Frams 3-2-scoring mot serieleder Skeid - seks minutter på overtid.

- Det var ufattelig deilig. Jeg trodde det var en drøm, helt til jeg så Jonas Bergman komme løpende mot meg, er ungguttens beskrivelse av hvordan han opplevde å bli matchvinner med kampens siste spark på ballen.

Oxholm, født i 1994, kom inn for en sliten Bendik Hatlo med kun ti minutter igjen å spille. Instruksen fra trener Tom Helge Jacobsen var klar og tydelig; løp på alt!

Og nettopp løpe på alt i de hektiske sluttminuttene, var noe lyntoget gjorde. Han stresset serielederens bakre firer, og han startet på gode løp i bakrommet. Da kampen så ut til å ebbe ut med poengdeling og 2-2, nærmere seks minutter på overtid, gjorde Simen Oxholm alt på egen hånd. Først vant han ballen fra en av Skeids rutinerte stoppere, så forserte han noen meter - før han dundret ballen knallhardt forbi Skeids keeper Ole Næss.

Dermed var seieren et faktum, Fram hadde mot alle odds slått topplaget Skeid - et lag som Fram var sjanseløse mot på Bislett i vårsesongen.

- Det er helt ubeskrivelig. Jeg klarte å vinne ballen og bare kjøre på. Faktisk så fortalte jeg Tom Helge (Jacobsen) at jeg skulle score når jeg kom inn, sier en opprømt matchvinner.

Etter flere gode innhopp den siste tiden, har Simen Oxholm et klart mål;

- Jeg vil ha mer spilletid framover, og jeg skal jobbe steinhardt for å fortjene det, sier han.

Det var mange helter i Framparken i går ettermiddag. I sommervarmen jobbet og løp Fram-spillerne i samfulle 90 minutter, mot et lag med gode ferdigheter med ball. Selv om den kollektive innsatsen var uovertreffen, var det likevel en fotballklok svensk spiller som krydret det hele. Jonas Bergman sørget for å utligne Skeids 1-0-ledelse til pause, da han på sikkert vis scoret fra straffemerket fem minutter ut i 2. omgang.

Noen få minutter senere kom en perlescoring. 18-åringen Kristoffer Tollefsen slo en krempasning til Jonas Bergman, og alene med keeper nettet svensken igjen uten problemer. Fram hadde dermed snudd til 2-1 etter å ha kommet under like før pause.

Det så riktig bra ut da Skeids Torgeir Hoås fikk sitt andre gule kort etter 58 minutter. Fram klarte imidlertid aldri å dominere matchen etter at Skeid ble redusert til ti mann, og kampen sto og vippet helt til Simen Oxholm avgjørelse langt på overtid.

- Jeg begynte å tro på 2-2 da vi nærmet oss 90 minutter. Likevel synes jeg det var helt fortjent at vi til slutt avgjorde kampen. Vi spilte en bra kamp mot en god motstander, forteller Jonas Bergman.

At Fram skulle slå serielder Skeid, hadde ikke Bergman den helt store troen på før oppgjøret i Framparken.

- Nei, dette er vel nesten «bonuspoeng» for oss. Jeg synes vi slet defensivt i perioder før pause, og vi orket ikke å presse hardt i 90 minutter. Varmen preget oss nok en del, innrømmer en svært fornøyd Jonas Bergman.