Gå til sidens hovedinnhold

Still med 11 mann, Petter!

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har vært storm på Fram før, men skuta har neppe vært ute i hardere vær enn i disse dager. I hvert fall ikke den der fotballfolket nå klamrer seg til mastene og kjemper en hard kamp for å unngå forlis.

Ikke helt uventet har laget fått problemer utover i sesongen. Stallen trener Petter Belsvik hadde til disposisjon var i utgangspunktet noe tynn, men på sitt beste og med alle mann klare, et godt nok lag til å hevde seg bra i 2. divisjon. Det viste årets første kamper. Men når så den ene etter den andre har gått i bakken og mer må møte opp hos lege og fysioterapeut enn på trening med ball, så er det blitt krise.

Nå ville ethvert lag ha problemer med å fylle opp med nye spillere midt i sesongen, men for Fram har det også handlet om at man ikke har penger til å lokke nesten noen til spill i den blå- og rødstripete drakta.

Alt har gått imot de siste ukene, og før kampen i morgen mot Nybergsund kommer den oppsiktsvekkende meldingen fra sportslig leder Ørjan Berg Hansen og trener Petter Belsvik at de etter all sannsynlighet må stille med bare syv utespillere fra start. Klubbens juniorer anses ikke som skikket til å makte å spille en seniorkamp!

– De er ikke i nærheten av å være klare for det nivået. Det ville nærmest ødelagt unge juniorspillere å være med på noe sånt, og det er ikke særlig god spillerutvikling, sa Belsvik til ØP tidligere denne uka.

Vi har full forståelse for at det er en fortvilet situasjon for både Fram og Belsvik. At det kan ende i både nedrykk og slutt for fotballsatsingen på Fram på det nivået man har gjort de siste årene, er leit, men på mange måter også en naturlig utgang på en satsing med Frams begrensede midler.

Vi har den største respekt for den jobben trener Petter Belsvik har gjort i sine år på Fram. Han var et fyrtårn som spiller, og har i enda større grad vært det som trener. Det finnes neppe noen andre på hans nivå som legger ned et like stort arbeide i en klubb utenfor selve treningssituasjonen. Belsvik har vært og er en sjelden ressurs, både sportslig og på et menneskelig plan.

Men nå har han én oppgave, viktigere enn noen annen. Still med 11 mann når det blåses til kamp mot Nybergsund! Alt annet vil være et hån mot fotballen. Det er bedre å trekke laget enn å stille med 8 mann.

Nå mistenker vi at uttalelsene har kommet for å sette et ekstra søkelys på situasjonen, mer enn som en reell trussel. I hvert fall håper vi det. For ingen juniorspiller ødelegger noe som helst av å spille 90 minutter med fotball. Om de så taper med 20 mål!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.