Are Ruud ser mot ungdommen i byen

Talent i byen: Are Ruud ser lys i tunnelen for kommende sesongs Fram-herrer. Laget får inn flere unge, sultne, men har også en rutinert bakspillerrekke og flere gode på øvrige posisjoner. (Foto: Torgrim Skogheim)

Talent i byen: Are Ruud ser lys i tunnelen for kommende sesongs Fram-herrer. Laget får inn flere unge, sultne, men har også en rutinert bakspillerrekke og flere gode på øvrige posisjoner. (Foto: Torgrim Skogheim)

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Are Ruud blinker seg ut unge, lovende larviksgutter til å bygge opp et nytt slagkraftig Fram-mannskap over tid.

DEL

Etter nedrykket til andredivisjon blir hverdagen litt annerledes for Fram-herrene. Borte er spillerne som fikk betalt for å dra lasset. Tilbake står en kjerne med larviksmenn, noen i etablert alder andre på vei opp.

– Det er ikke mange 18-åringer igjen av de vi har, men vi ønsker å bruke et par 16-åringer som jeg har blinket ut, sier Ruud.

Han påpeker treningsvilje som viktig for å nå opp.

– Det er viktig at de skjønner det.

Noe av det dummeste han hører om er unggutter som bytter klubb på grunn av ønske om mer spilletid.

– Da må du trene hardere da, så får man spille, sier han med tyngde.

Per dags dato teller Fram-stallen 14 mann etter Ruuds oversikt. En miks med fem, seks unge og åtte litt eldre etablerte.

– Så det er ikke helt ferskt. Vi har en god bakrekke med Preben Larsen og Lars Martin Andresen. Stig Robin Stalsberg og Jørgen Skalleberg utfyller hverandre bra på høyrekanten. Thomas Sleen Hansen er lovende i målet.

– I utganspunktet er det ikke så halvgærnt lag. Men det viktigste er at det er folk fra byen. Vi har som mål å være selvforsynt med spillere. Da må vi bruke de fra de er 16, gitt at de trener og er villige, sier Ruud.

Framover gjennom sommeren blir det mye fysisk trening for herrelaget med to håndballøkter i uken. I juli blir det egentrening og så i august begynner formingen av lagspillet og spillerne

– Jeg er håndballtrener og ikke alkymist, så det blir ikke gull av gråstein. Men det er talent i byen, og de må vi kultivere til å bli seniorer. Den jobben er vi flere om, med blant annet Alexander Edvardsen, Roger Kjendalen, Vidar Hammer og Cathrine Roll-Matthiesen for å nevne noen. Så det er mange dyktige som bidrar. Det er lys i tunnelen, avslutter Ruud opti- mistisk for framtiden.

Artikkeltags