Berg-og-dalbane-år for Frams unge lag

Rutinert: Lars Martin Andresen representerte Frams rutine sammen med Thomas Eidsgaard i seriens siste kamp mot Kragerø i går ettermiddag. Resten av laget Fram mønstret mot telemarkingene, var stort sett tenåringer. Slik blir det trolig også neste sesong. (Foto: Mats Grimsæth)

Rutinert: Lars Martin Andresen representerte Frams rutine sammen med Thomas Eidsgaard i seriens siste kamp mot Kragerø i går ettermiddag. Resten av laget Fram mønstret mot telemarkingene, var stort sett tenåringer. Slik blir det trolig også neste sesong. (Foto: Mats Grimsæth)

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Frams 2. divisjonsherrer avsluttet sesongen med å tape 25-29 for et Kragerø som kjempet for å unngå nedrykk. Uansett utfall av gårsdagens oppgjør ble det en hederlig 3. plass for torstrandslaget.

DEL

Fram hadde lite annet en æren å spille for, da Kragerø tok turen til Framhallen i går ettermiddag. Gjestene på sin side måtte vinne for å være sikre på videre eksistens i 2. divisjon, og telemarkingene har hentet inn flere rutinerte «ringrever» til de siste kampene. Det er bare en uke siden Kragerø slo avdelingsvinner Herkules, og i går var det Fram som fikk unngjelde.

For et Fram-lag bestående av stort sett tenåringer, ble for urutinerte mot spillere som Stig Gurrich og Sveinung Nilsen på Kragerø.

Gjestene tok tidlig kommandoen i kampen, og Fram slet med å komme á jour i målprotokollen. For i avgjørende situasjoner misset Fram, mens gjestenes rutinerte mannskap gjorde det de måtte for å vinne.

Nå kan Fram begynne å tenke på neste år, etter en sesong som har svingt fra dype daler til høye tinder. Iallfall relativt høye tinder - før jul.

– Vi tapte ingen kamper før jul. Resultatmessig var det bra i denne perioden, men spillemessig var det ikke helt 100 prosent. Etter hvert har vi slitt mer, og det virker ikke som innsatsen har vært på topp i alle kampene. Vi har hatt en litt negativ trend etter jul, innrømmer Gro Mee Teigen - leder i Frams håndballgruppe.

Are Ruud takker for seg i klubben, for nå lokker nye oppgaver for treneren. Fram må derfor ut på trenerjakt etter at Ruuds kontrakt utløper i april.

– Vi leter etter en trener som ser på det å overta Fram som et spennende prosjekt. Vi har mange gode talenter i samarbeidsklubben vår Halsen, og både 16- og 18-årslaget på Halsen skal trene med Frams seniorlaglag etter denne sesongen, sier Gro Mee Teigen.

Det blir nok ikke noen «storkanoner» som blir hentet til Fram før neste sesong, ifølge Teigen.

– Nei, det er det ikke økonomi til. Vi skal bygge opp et lag for framtiden med talenter fra klubbene i larviksdistriktet. Håpet er å stoppe lekkasjen til Sandefjord. Nå skal vi bygge en skikkelig treningskultur for de gode årgangene av spillere som kommer fra for eksempel Halsen, sier håndballederen - og viser til unge, ambisiøse spillere som Daniel Bakke, David Solum og Kristoffer Vemøy.

Artikkeltags