- Et sant bilde av nivåforskjellen

Vanskelig: Frams for anledningen hvitkledde gutter hadde problemer med å stoppe Bodø HK i går kveld. På bildet har imidlertid Christian Berge og Robin Garnham god kontroll på hjemmelagets Aleksander Mevatne.

Vanskelig: Frams for anledningen hvitkledde gutter hadde problemer med å stoppe Bodø HK i går kveld. På bildet har imidlertid Christian Berge og Robin Garnham god kontroll på hjemmelagets Aleksander Mevatne.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Fram tapte mot Bodø onsdag.

DEL

Frams poengnødne håndballgutter fikk som antatt store problemer mot topplaget Bodø HK i går kveld.

De opprykksklare nordlendingene vant til slutt hele 36-15 over Are Ruuds disipler.

- Ja, vi fikk virkelig så hatten passer, sier trener Are Ruud på telefon fra Nordlands hovedstad Bodø.

Bunnlaget Fram skulle forsøke å ta poeng mot laget som har cruiset gjennom 1. divisjon hele sesongen, og divisjonens desiderte topplag har ikke avgitt ett eneste poeng på sine 18 spilte kamper.

- Vi forventet ikke poeng her oppe. Bodø holder nivået til et middels postenligalag, og vi er et bunnlag i 1. divisjon. Det sier dermed seg selv at nivåforskjellen er ganske stor, påpeker Ruud.

Bodø var det klart beste laget fra første minutt, og hjemme i Bodø spektrum ble Fram hengende etter. Likevel var torstrandslaget faktisk best i kampens siste 22 minutter.

- Den perioden vant vi faktisk 9-8. Bodø slakket nok litt av på tempoet, samtidig som Roy Johnsen hadde en redningsprosent på over 50 i den perioden, opplyser Are Ruud.

- Vi passet for øvrig på at alle våre spillere fikk over en halv time hver i spilletid. Når vi reiser så langt, fortjener alle å få mest mulig spilletid, legger Ruud til.

Kampens store spiller var hjemmelagets Hampus Jildenbäck. Den svenske høyrebacken sto for ni nettkjenninger i oppgjøret mellom topp og bunn.

- Det er en flott læring for en ung spiller som Jørgen Skalleberg og se hvor lista ligger. Han kan lære mye av måten Hampus spiller håndball på, som en målestokk for hva som kreves på det høyeste nivået, sier Are Ruud.

Kampen om videre eksistens fortsetter for Fram, og veien mot fornyet kontrakt virker fremdeles tung for byens beste håndballgutter - som ligger sist på tabellen med bare seks poeng etter 18 kamper.

- Tapet mot Bodø forandrer ikke så mye for vår del. Vi må slå Nærbø i siste kamp, og samtidig håpe at vi ikke er nedrykksklare allerede før den tid, sier en nøktern Fram-trener.

Artikkeltags