Fram ute av NM - tapte mot Flint

Smeller det i kveld?: Frams damelag tar imot eliteserielaget Flint til tredje runde i NM i kveld. Trener Katja Nyberg har et lite håp om at de røde og blå makter å detonere en cupbombe i Framhallen. (Arkivfoto)

Smeller det i kveld?: Frams damelag tar imot eliteserielaget Flint til tredje runde i NM i kveld. Trener Katja Nyberg har et lite håp om at de røde og blå makter å detonere en cupbombe i Framhallen. (Arkivfoto)

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Flint Tønsberg slo Fram Larvik 46 – 25 i en kamp i tredje runde i NM for kvinner torsdag kveld.

Vi kommer tilbake med mer.

---------------------------------------------------------------------------

Artikkel lagt ut tidligere i dag:

Når Fram i kveld tar imot Flint til NMs tredje runde, har trener Katja Nyberg et bitte lite håp om det skal smelle i Framhallen. Kampen spilles klokken 19.15. Vi kommer tilbake med resultater.

Men den tidligere LHK-spilleren erkjenner selvsagt at oppgaven i utgangspunktet er vanskelig.

– Det er forskjell på et eliteserielag og et 2.-divisjonslag, både med tanke på rutine, tøffhet og tempo. Men det er vanskelig å forutsi hvor store disse forskjellene er. Og for å være litt tøff i kjeften: Er det et postenligalag som er mulig å slå, er det nettopp Flint, slår Nyberg fast.

– Det er i hvert fall lov til å drømme og håpe.

Åpnet serien med seier

Mens Fram åpnet serien med 29-24-seier over Ramnes borte søndag, har Flint innledet med klare tap for både Vipers og Tertnes. Fjorårets serienier i eliteserien har blant annet mistet LHK-kjenningene Ellen Folkvord, Emily Stang Sando og Pia Narvesen i sommer, og går trolig en tøff sesong i møte.

I tillegg har den siste tiden vært preget av trenerrot. Henrik Mærsk har overtatt treneransvaret for A-laget, mens fremtiden til Are Ruud, som før sesongen ble ansatt som hovedtrener og som for tiden er i permisjon, virker å være helt i det blå.

Pågangsmot

Frams damelag er fra i år av et samarbeid med Larvik HK. Det vil si at rødblå erfaring er blandet med ungdommelig hvitt pågangsmot i årets tropp.

I fjorårets NM-turnering fikk Fram besøk av nettopp LHK. Det endte med 46-13-tap. I målet da sto Silje Gulliksen, slik hun også gjør i kveld. Hun ser frem til å på nytt måle krefter mot et topplag.

– Det er alltid morsomt å prøve seg mot de beste. Vi går inn for å gjøre vårt beste, så får vi se hva forskjellen blir til slutt. Jeg er redd for at det blir som Flint avanserer i cupen, men jeg håper mange møter opp i Framhallen så det blir god stemning, sier hun, og tror ikke mange av lagvenninnene entrer parketten med kjempetro på seier.

– Men når man møter lag fra høyere nivå blir alle ekstra gira og får litt ekstra krefter.

Håper på under 30 baklengs

Både Gulliksen og Nyberg er uansett klare på at utgangspunktet før kveldens kamp er helt annerledes enn i fjor da Larvik HK gjestet Framhallen.

– Da visste vi at vi møtte et av verdens beste lag. I kveld håper jeg vi kan holde oss under 30 baklengs, sier burvokteren.

– Når man møter LHK er slaget tapt på forhånd, fastslår Nyberg.

– I dag øyner jeg imidlertid et bitte lite håp.

Artikkeltags