Frams herrer nede for telling

Fikk juling: Frams herrer måtte tåle en del støyter i lørdagens jumbooppgjør mot Bjørnar, og her det Stig Robin Stalsberg som må ta telling.

Fikk juling: Frams herrer måtte tåle en del støyter i lørdagens jumbooppgjør mot Bjørnar, og her det Stig Robin Stalsberg som må ta telling.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

Etter at Frams håndballherrer lørdag tapte jumbooppgjøret mot Bjørnar med 23-26, er det vanskelig å se hvordan Fram-skuta skal komme på rett kjøl igjen.

En langt mer frustrert enn sint Fram-trener Are Ruud måtte ta hakestøtte og gå noen indre runder med seg selv etter at det forsmedelige tapet for Bjørnar var et faktum.

- Å tape er en ting, men det er måten vi gjør det på, som gjør meg både bekymret og fortvilet, sukker Are Ruud, etter å ha tappet seg selv for mye energi i løpet av den siste drøye timen.

- Det jeg først og fremst savner i laget er den lojalitet i forhold til de systemer vi jobber etter, og de premissene vi legger for en kamp på hjemmebane.

En bør være utstyrt med ganske godt tunnelsyn, hvis man skimter et lys i enden av Fram- tunnelen nå, og det litt retoriske spørsmålet om Frams herrer skulle «grave» seg ned, lå liksom litt i vannskorpa.

- Nei, du, det har vi rett og slett ikke tid til, ble Ruuds hyperraske ventilasjon på invitten, og implisitt lå det klart i Are Ruuds utspill: Frams herrelag har definitivt ikke tenkt å gi opp kampen om å klare å overleve i 1. divisjon.

Vi er overbevist om at den gamle forsvarsklippen fra Runars storhetstid, der Are Ruud var en gigant og dirigent, hadde mangt et tankespinn rundt spillet og spillernes måte å opptre på.

- Når en såpass god keeper som Arne Veum, som har en sterk sesong bak seg, plutselig kan se så svak ut, har dette mye med hvordan forsvarspillerne ikke løser sine oppgaver, fyrer Ruud løs.

- Vi forflytter oss ikke i takt, og så må vi jo bli mye tøffere i nærkampene, ellers blir det som i dag helt håpløst for målmannen, forklarer han.

Fremover slet Fram også voldsomt med bevegelsene, og når man splittet og delte angrepene opp i flere faser, mistet man flyten og «strilene» fikk bedre kontroll på forsvarsarbeidet.

Når det tok hele 18 minutter av 2. omgang før målgarantisten hos Fram, Christoffer Björklund, fikk hull på byllen, gir det et godt bilde av Frams «stanging».

Når en vet at Fram misbrukte fire 7-metere, hadde flere stangskudd, og at laget ¿ tross alt ¿ gikk fra 8-16 til pause med 23-26 som sluttresultat, kan man kanskje få tettet igjen hullet i Fram-skroget, før skuta havarerer.

Artikkeltags