Håndball: God sesongåpning for Fram Larvik

Frams toppscorer: Preben Larsen spilte en god match og ble Frams mestscorende med syv mål.

Frams toppscorer: Preben Larsen spilte en god match og ble Frams mestscorende med syv mål.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Frams håndballherrer har åpnet sesongen på best mulige måte med seks strake seire. Søndag ettermiddag ble telemarkslaget Skarphedin slått 28-26 hjemme i Framhallen, men sluttminuttene ble vel nervepirrende for tilskuerne da Fram nesten rotet vekk en femmålsledelse.

Fram-trener Alexander Edvardsen var godt fornøyd med spillernes innsats etter gårsdagens seier mot telemarkingene.

– Det begynner bra. Jeg synes vi presterer årsbeste i førsteomgang, og vi spiller mye bedre enn hva vi gjorde i forrige kamp, forteller Edvardsen. Kampen startet imidlertid litt rufsete, og Fram lå fire mål bak gjestene etter halvspilt førsteomgang, men da vartet den aldrende målvakten Roy-Atle Johnsen opp med noen viktige redninger, samtidig som at Fram-guttene begynte å sette sjansene sine. Hjemmelaget kunne dermed gå til pause med en komfortabel 15-10-ledelse. Utover i andreomgang så det ut til at Fram hadde grei kontroll på kampen, men i sluttminuttene holdt Fram på å rote vekk femmålsledelsen, og da det var ett minutt igjen reduserte Skarphedin til 27-26. Men da tok Thomas Eidsgaard ansvar og satte inn kampens siste mål og sikret med dét Fram-guttenes sjette strake seier. Eidsgaard ble forøvrig kåret til Frams beste spiller. – Prestasjonene varierer mye i andreomgang, men slik blir det når vi har et ungt lag, og da er det ekstra viktig at vi har noen rutinerte spillere som Preben (Larsen, red.anm.) som tar ansvar, sier Edvardsen.

Etter nedrykkssesongen i fjor, så har Fram mistet noen spillere, blant annet Bø-studentene og larviksguttene Petter Duvholt Larsen og Ole Kristian Gjerstad som begge spiller for nettopp Skarphedin.

Årets utgave av Fram er i større grad enn i fjor tuftet på yngre spillere fra klubbens egne rekker. – Vi prøver å bygge opp et ungt herrelag med flest mulige larviksgutter, og idag synes jeg David (Solum, red.anm.) spiller en kjempebra andreomgang i sin hjemmedebut. Unggutta melder seg på i andreomgang. skryter Fram-treneren.

Torstrandslaget har startet sesongen på best tenkelig vis, men Fram-treneren hevder at dem ikke har ambisjoner om opprykk.

– Vi har ikke satt noe konkret målsetting, men vi kan slå alle lagene i 2. divisjon, sier Edvardsen. Fram topper nå 2. divisjon med 12 poeng, fire poeng foran Herkules som riktignok har én kamp mindre spilt. Til lørdag gjester St. Hallvard 2 Framhallen.

Artikkeltags