Holdt ikke helt inn

Pessimistisk: Fram-trener Are Ruud erkjenner at situasjonen er svært mørk fem serierunder før slutt. Tre av de gjenstående kampene er mot de to topplagene i avdelingen, mens man avslutter borte mot Nærbø i det som kan bli en helt avgjørende kamp for å overleve i 1. divisjon. (Arkivfoto: Peder Torp Mathisen)

Pessimistisk: Fram-trener Are Ruud erkjenner at situasjonen er svært mørk fem serierunder før slutt. Tre av de gjenstående kampene er mot de to topplagene i avdelingen, mens man avslutter borte mot Nærbø i det som kan bli en helt avgjørende kamp for å overleve i 1. divisjon. (Arkivfoto: Peder Torp Mathisen)

Artikkelen er over 8 år gammel

Framherrene tapte 22-26 (12-10) i lørdagens seriekamp mot Haugaland.

DEL

Frams håndballherrer spilte en veldig god kamp lørdag mot Haugaland, og ledet 12-10 ved pause. Dessverre holdt det ikke hele veien inn, og Fram måtte se seg slått med fire mål da fløyta gikk for full tid.

Toppscorer for Fram ble Robin Garnham med ti mål.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tre kamper mot de to topplagene, lokaloppgjør mot Falk og finale mot et poenghungrig Nærbø. Poengene serveres ikke akkurat på et sølvfat for Frams håndballmenn i sesongavslutningen.

Det er dødt løp mellom de tre bunnlagene i førstedivisjon noen runder før slutt. Neste sesong må to av dem nøye seg med å kjempe om poeng i håndballens skyggedal i 2. divisjon.

Og med tanke på det resterende kampoppsettet har ikke Fram oddsen på sin side når laget er fem kamper unna å avslutte årets sesong. Riktignok har man kamper til gode på både Bjørnar og Nærbø, men det kan fort hjelpe lite siden tre av de siste fem er mot de to topplagene. Ett av disse tropper opp i Framhallen i dag, og Haugaland har opprykk godt innenfor synsvidde. Fram-poeng i en av disse kampene kan ikke karakteriseres som noe annet enn en sensasjon slik ståa er bak smia akkurat nå.

Da gjenstår bare lokaloppgjøret mot Falk, klubben Fram-trener Are Ruud ledet i fjor, og som vant med ti mål i det motsatte oppgjøret i høst, i tillegg til seriefinalen.

Mot Nærbø på Jæren. Det er en avslutning som fort kan vise seg å bli helt avgjørende for å overleve i 1. divisjon. Med mindre Bjørnar har benyttet seg av det langt enklere kampoppsettet som blant annet har gitt dem fire strake hjemmekamper nå på tampen. Og det mot overkommelige motstandere som Vålerenga og Fjellhammer. Lag som ikke har mer enn æren å kjempe for lenger.

– Det ser supermørkt ut, erkjenner trener Are Ruud.

– Vi har absolutt det vanskeligste programmet igjen. Og selv om vi mirakuløst skulle vinne en kamp før den siste serierunden, vil det stå og falle på sesongens siste oppgjør. Til den kampen er til overmål Petter Duvholt Larsen uaktuell, kommenterer Ruud videre, og karakteriserer kampen mot Falk som like vanskelig som dem mot Bodø og Haugaland. – Vi må bare håpe at Bjørnar ikke vinner mer enn én av sine siste kamper. I så fall har vi dem på innbyrdes oppgjør, hvis vi slår Nærbø. Men at vi har nettopp Nærbø i serieavslutningen er nok de like lykkelige for som oss.

Fram avslutter for øvrig sesongen med en dobbeltkamp på Vestlandet. Lørdag 14. april, samtidig som klubbens fotballgutter serie-åpner, venter dagens motstander Haugaland i Tysvær Arena.

Dagen etter tar man altså turen til Nærbø i det som kan besegle skjebnen til de røde og blå. Med mindre man begynner å sanke de nødvendige poengene allerede i ettermiddag.

Artikkeltags