Kruttet litt for vått

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Se intervju med Fram-trener Katja Nyberg.

DEL

Fram måtte takke for seg etter å ha kjempet heroisk mot eliteserielaget Flint Tønsberg i cupens 3. runde fredag kveld.

Videointervju: Ragnar Eftedal og Mats Grimsæth

Hjemme i Framhallen gjorde torstrandsjentene en anstendig match, men det sto til slutt 25-46 på resultattavla.

Dermed ble det ikke detonert noen cupbombe, slik Fram-trener Katja Nyberg hadde håpet på.

Hadde trua

- Jeg hadde trua til vi var godt inne i 2. omgang, men så forsto jeg hvor det bar, sier Katja Nyberg etter cup-exiten mot et lag som til daglig befinner seg to nivåer over de røde, hvite og blå larviksjentene.

Fram gikk imidlertid respektløst til verks på egen parkett, og det var i noen minutter ikke godt å se hvilket lag som holder til i eliteserien og hvilket som befinner seg i 2. divisjon. Faktisk var Fram oppe på 9-9, men så virket det som om storfavoritten fra Tønsberg våknet. For til pause ledet gjestene med fem mål, og da virket det tøft for hjemmelaget å komme tilbake i oppgjøret.

Tapre Fram-spillere forsøkte etter beste evne, men utover i 2. omgang ble klasseforskjellen på lagene mer og mer synlig. Flint dro i fra og lekte seg videre i cupen på bekostning av et Fram-lag som skal ha honnør for forsøket.

– Det gikk vel egentlig som forventet. På vårt beste spiller vi bra, men etter hvert skortet det både på kondisjonen og konsentrasjonen. I 2. omgang tok vi en del gale valg, og vi gjorde en del enkle feil, oppsummerer Lill Anita Bergland som spilte en god kamp for Fram.

Ga mersmak

Frams femmålsscorer synes det var artig å spille mot et så sterkt lag, og 18-åringen bedyrer at dette ga mersmak.

– Jeg synes egentlig ikke det er så fryktelig langt opp til Flints nivå, men jeg vet at de er i ferd med å bygge opp et nytt lag. Flint blir nok sterkere utover i sesongen. Uansett ryker vi ut av cupen med hodet hevet, sier Bergland.

Marianne Iversen, Flints playmaker med en fortid i Larvik HK, var godt fornøyd med utfallet av cupkampen.

– Det er ikke ofte vi vinner når vi er i Larvik, smiler Marianne Iversen som er vant med å få juling av gamle lagvenninner når Larvik HK står på motsatt banehalvdel i Arena.

Mot Fram ble det selvfølgelig mye enklere for Flint å trekke det lengste strået.

– 25 mål bakover er ikke bra nok, men 46 mål rette veien er dobbelt så mange som det vi har scoret i de siste kampene våre. Selv om vi slo et 2. divisjonslag, skal vi ta med oss mange positive ting fra denne kampen, fastslår Marianne Iversen.

Artikkeltags