Måtte se seg slått av lillebror

Tapte: Fram og Arne Veum (t.v.) fikk bank av Vålerenga og lillebror Erik Veum i gårsdagens serieåpning i håndballens 1. divisjon. (Foto: Peder Torp Mathisen)

Tapte: Fram og Arne Veum (t.v.) fikk bank av Vålerenga og lillebror Erik Veum i gårsdagens serieåpning i håndballens 1. divisjon. (Foto: Peder Torp Mathisen)

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Torstrandsgutta måtte se seg slått med sifrene 23-28 av Vålerenga.

DEL

Fram-keeper Arne Veum måtte strekke våpen mot lillebroren Erik og hans Vålerenga i serieåpningen for håndballgutta i går kveld.

En skuffet Arne Veum konstaterte at Vålerenga var det beste laget i Framhallen i går, og etter kampen fikk han trøst av lillebroren. Brødrene hadde sammenfallende analyser av sesongens første seriekamp.

- Jeg er fornøyd med starten vi får i 1. omgang. Dessverre får vi noen unødvendige utvisninger som gjør at Vålerenga bare er ett mål bak oss til pause. I 2. omgang blir vi altfor stasjonære, og vi prøver å ordne opp én og én. Etter hvert mister vi oppfinnsomheten, og med det lave tempoet i angrep blir det lett for Vålerenga å demme opp. Samtidig synes jeg de har litt flaks, ballen spratt mye Vålerengas vei, oppsummerer Arne Veum - ny Fram-keeper av året.

Eldstebror Veum synes ikke det var spesielt å måtte se seg slått av lillebror, men han kom med en liten innrømmelse etter kampen.

- Det var godt han ikke scorte på meg!

Erik Veum var selvsagt i et helt annet humør enn storebror etter serieåpningen. Turen fra hovedstaden ble belønnet med to poeng, i en kamp Vålerenga visste ville bli tøff.

- Fram er et bra hjemmelag, og det er vanskelig å ta poeng i denne «bobla», sier Erik Veum og titter seg rundt i Framhallen.

- Dette var en skikkelig sliteseier. Vi fikk det tøft gjennom hele 1. omgang, men i 2. omgang hever vi spillet vårt. Vegard Kalstad syr sammen forsvarsspillet vårt, og vi kommer til mange kontringer. Seieren kommer som en følge av en «syk» lagseier, og alle var villige til å blø for drakta, påpeker Erik Veum.

Fram var førende i store deler av kampen første 30 minutter, men starten på 2. omgang ble katastrofal for gutta til Ole Kristian Strøm og Are Ruud. For etter pause gikk Fram fra 13-12 til 13-16, og det tok over syv og et halvt minutt før hjemmelaget fikk sin første nettkjenning etter hvilen. Utover i omgangen kjempet Fram seg til kun å ligge ett mål bak gjestene i målprotokollen (18-19), men oslolaget kontrollerte til slutt inn en komfortabel femmålsseier.

- Kampen viser at vi har en litt for tynn stall, samtidig som stallen også er svært ung, forklarer Arne Veum og får støtte av lillebror.

- Fram virker veldig avhengige av de syv som startet kampen, og når noen av dem svikter er det for få som kan overta, avslutter Erik Veum.

Artikkeltags