Mye positivt tross stortap

En frekkis: Jørgen Skalleberg trikket inn en av Frams reduseringer fra kanten i andre omgang i gårsdagens cuptap for Nøtterøy i Framhallen. (Foto: Morten Skifjeld)

En frekkis: Jørgen Skalleberg trikket inn en av Frams reduseringer fra kanten i andre omgang i gårsdagens cuptap for Nøtterøy i Framhallen. (Foto: Morten Skifjeld)

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Større tyngde og mer rutine spilte helt klart en stor rolle i oppgjøret mellom Fram og Nøtterøy. Allerede etter 10 minutter var kampen avgjort til bortelagets fordel. Da sto det 1-8.

DEL

Åpningen ble vel som vi hadde ventet. De kjørte oss i senk allerede i innledningen av kampen. Det som var veldig positivt var at guttene aldri ga opp selv om vi tidlig kom under, sier trener Are Ruud.

På forhånd viste vi jo hva vi gikk til, og derfor hadde vi noen målsettinger i løpet av kampen.

Nøtterøy var for overlegne til at Fram noen gang var med i kampen, men skal ha ros for at de tross alt fortsatte å spille sitt eget spill.

En av målsettingene våre var at vi skulle styre angrepene våre, og det klarte vi bra, sier Ruud.

I tillegg skulle vi være flinke på returløp, og jeg må si at vi hang med så godt vi kunne. Guttene løp hjem helt til kampslutt, det skal de ha ros for.

Noe av forsvarstaktikken i kampen var derimot trener Ruud ikke helt fornøyd med.

Vi var enige om at vi skulle presse Nøtterøy til å måtte få mange avslutninger fra kantene, men det klarte vi ikke så godt i første omgang.

Det ble langt bedre etter pause, så det også var en positiv bit for vår del.

Angrepsspillet ble litt puslete tidvis, men man skal tenke på at det tross alt er to divisjoner mellom lagene, og Nøtterøy var langt sterkere fysisk enn Framguttene.

De var jo mye større og sterkere enn oss, og dermed taper vi mange dueller. Det gir kontringer og mål imot.

Når det er sagt var vi enige om at vi skulle prøve å spille angrep mot etablert forsvar. Det synes jeg vi klarte veldig bra. Og selv om vi bare scoret 12 mål var det mye positivt å ta med seg.

Selv om det høres defensivt ut skulle vi ikke kjøre kontringer. Det gjorde vi heller ikke. Den ene vi kjørte scoret vi faktisk på, så også det var en positiv ting å ta med oss videre til serieåpningen i begynnelsen av september, sier Are Ruud.

Fram rykket ned i fjor etter en dramatisk avslutning på Vestlandet, men har målsetting om snarlig opprykk.

Nøtterøy vurderer jeg som en kandidat til å ende blant de fire-fem beste lagene i årets eliteserie. Det skal bli spennende å se hvor de havner.

Når det gjelder Fram har vi ambisjoner om å komme oss opp til 1. divisjon igjen snarest mulig.

Vi har mange spennende unggutter, og vi kommer ikke til å hente inn nye spillere for å nå målsettingen. Derimot ønsker vi å utvikle de fine unge spillerne vi har på gang, avslutter Are Ruud.

Artikkeltags