Ny Fram-trener på plass

Tar over stafettpinnen etter nevøen: Tom Henning Ruud overtar treneransvaret for Fram-herrene etter nevøen Are. (Foto: Ola Lunde)

Tar over stafettpinnen etter nevøen: Tom Henning Ruud overtar treneransvaret for Fram-herrene etter nevøen Are. (Foto: Ola Lunde)

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Tom Henning Ruud ledet i går kveld sin første trening for Frams herrelag i håndball. Han har dermed overtatt treneransvaret etter sin nevø, Are Ruud.

Mange fra den eldre garde med håndballinteresserte husker nok Tom Henning Ruud fra hans glansdager på 80-tallet som bakspiller på Larvik Turn da de spilte i toppserien. Kommende sesong blir han å finne på sidelinja som hovedtrener for Frams herrelag i 2. divisjon. Og den nye treneren ser fram til å overta ansvaret for torstrandslaget etter sin nevø, Are, som neste år skal lede Flints håndballdamer i eliteserien.

– Med så mange unge og sultne spillere, så er det nødt til å bli kjempegøy. Guttene viste jo fram til jul i fjor at de kan spille bra håndball, selv om det raknet litt etter nyttår, forteller den nye treneren. For noen uker siden fikk han en forespørsel fra den sportslige lederen i håndballgruppa, Gunnar Andresen, om han kunne påta seg trenergjerningen for Fram kommende sesong.

– Jeg føler at jeg skylder idretten noe etter at den har vært med å gi meg så mange flotte opplevelser, så da fikk jeg problemer med å si nei. På midten av 90-tallet trente Ruud Larvik Håndballklubbs herrelag i daværende 2. divisjon. Deretter overtok han ansvaret for Frams damelag i to år, noe som endte med opprykk til 2. divisjon. I årene etter dette har han kun trent noen yngre lag sporadisk, senest G12-laget til Turn for to år siden.

I går startet sesongoppkjøringen for de blårøde torstrandsguttene. Den første perioden blir oppgaven til Ruud å gjøre seg kjent med laget.

– Det er første gang jeg er sammen med guttene i dag. Men det jeg har sett så langt, viser at det er veldig mye håndball i laget. Og så er det en fin blanding av seniorer og G18-spillere, oppsummer han. Ruud og spillerne har følgelig ikke satt noe resultatmål for sesongen, men den tidligere toppspilleren ønsker å øke interessen for herrehåndballen i distriktet.

– Det er viktig at vi spiller håndball som er utviklende og som kan være med på øke interessen for herrehåndballen i Larvik. Den har vel ikke akkurat vært satset noe særlig på de siste årene, påpeker Ruud som spilte selv da interessen var betraktelig høyere.

– Jeg husker kamper på 80-tallet mellom Turn og Fram hvor det var 1500 tilskuere i Framhallen og 400 i Farrishallen på det meste.

Ruud vil i sesongoppkjøringen rette fokuset mot å skape en enda bedre treningskultur.

– For å bli god er det én ting som gjelder, og det er å trene mye. Jeg regner med at spillerne kommer til å trene fem-seks økter i uka, inkludert egentrening. Fremover skal vi gjennomføre fysiske tester, og så skal vi lage uke- og månedsplaner for spillerne, forteller Ruud som ønsker at laget skal spille enkelt utpå parketten.

– Ofte har spillere en tendens til å komplisere spillet altfor mye. Jeg tror at jeg kan tilføre laget enkelhet. Gjør vi arbeidsoppgavene riktig, så blir resultatet som oftest bra, avslutter han. Ruud mangler fortsatt assistenttrener, men forhåpentligvis er den personen snart på plass.

Artikkeltags