Skadet Haglund føler seg urettferdig behandlet

SPILT SKADET: Andreas Haglund føler at han blir sparket når han allerede ligger nede med skade, etter å ha terningkast 1 i ØPs vurdering av Fram-sesongen.

SPILT SKADET: Andreas Haglund føler at han blir sparket når han allerede ligger nede med skade, etter å ha terningkast 1 i ØPs vurdering av Fram-sesongen.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Andreas Haglund har spilt med et brudd i bekkenet hele høsten, og i feil posisjon. Han føler seg urettferdig behandlet av ØP-sporten.

– Jeg har vært skadet i nesten hele min periode i Fram, og er det fortsatt. Jeg må ta smertestillende til hver eneste kamp og trening. Gudene skal vite at jeg ikke er fornøyd med min prestasjon denne sesongen. Ingen er mer skuffet enn meg, innrømmer Haglund.

I ØP-sportens vurdering torsdag var han en av tre spillere som fikk terningkast 1 for prestasjonene i årets Fram-sesong.

Vurderingene ble blant annet gitt ut fra hvilke forventninger som ble stilt til hver spiller, og Haglund kom med aldersbestemte landskamper og erfaring fra Allsvenskan som ung.

Les også: Tre Fram-spillere totalslaktes av ØP-sporten - Her er Østlands-Postens dom og terningkast

Mistrivdes som back

– Jeg er i utgangspunktet en offensiv venstre midtbanespiller eller spiss. Kun i første kamp var jeg det, etter hvert som laget har manglet spillere har jeg både vært venstre- og høyreback.

Der har ikke svensk-colombianeren trivdes spesielt godt, og sier han har gitt flere signaler om det til trenerteamet.

– Jeg kjenner jo at det er urettferdig når laget går dårlig og det er jeg som får alt det negative. Det har jeg også sagt fra om til Petter Belsvik, men så har laget manglet nye spillere igjen. Det har gjort meg mer utrygg enn tidligere. Jeg tror både Dardan Dreshaj og Christian Østli, som er fantastisk bra offensive spillere, ville følt seg like bortkomne om de hadde blitt satt på backplass

Skulle hvilt seks uker

Haglund har vært hos det medisinske støtteapparat i Stabæk og fått hjelp med skaden.

– I utgangspunktet skulle jeg hvile i seks til åtte uker, men laget var i opprykksstriden og jeg ville gjerne bidra selv om bare kunne yte 70 prosent av det treneren vet at jeg kan. Jeg har følt et ansvar overfor klubben som hentet meg i sommer, innrømmer Haglund.

Han understreker at han ikke pleier å ta til seg det som står i aviser, men sat det var vondt å lese at han virket uinteressert.

– Jeg prøver å gi alt, og føler at jeg ofrer meg for laget, forklarer Haglund, som for første gang i karrieren også har hatt full jobb ved siden av fotballen.

Med tre karantener i forsvaret spiller han trolig høyreback også i serieavslutningen mot Birkebeineren lørdag. Så skal han tilbake til Stabæk for å få hjelp til å bli frisk.

Vil ha med Haglund

Sportslig leder Pål Albertsen bekrefter at Haglund har vært skadet lenge, men at omfanget ikke var kjent i starten.

– Bruddet i bekkenet ble ikke påvist før etter en stund, men vi syntes ikke det var noe å blåse opp, og fortelle motstanderne at han ikke er 100 prosent, sier Albertsen.

Haglund har samme skade som har holdt Truls Anthonsen ute hele sesongen, men svensken har valgt å spille.

– Så lenge han har meldt seg spilleklar har det jo blitt en vurdering trenerne gjør fra gang til gang, om han skal spille.

Haglund har kontrakt også neste år, og Albertsen er klar på at de ønsker 24-åringen med videre.

– Når han blir frisk etter sesongen, og får en hel vinter med trening og forberedelser, håper vi at han presterer på et helt annet nivå neste år og kan bli en viktig bidragsyter. Den sjansen skal han få, sier Albertsen.

Fram tar imot Birkebeineren til siste serierunde lørdag.

Artikkeltags