Slapp inn 21 mål

Debuterer: 16 år gamle Even Bjørk gjør sin debut i 1. divisjon når Fram i dag tar imot Stord. (Foto: Thor Kenneth Løvenfalck)

Debuterer: 16 år gamle Even Bjørk gjør sin debut i 1. divisjon når Fram i dag tar imot Stord. (Foto: Thor Kenneth Løvenfalck)

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Even Bjørk (16) debuterte i Frams mål lørdag.

DEL

Kamputvikling:

Det holdt ikke helt ut, men selv om Fram tapte 17-21 i lørdagens kamp mot Stord, gjorde Even Bjørk en god figur i Frams mål.

Ved pause var stillingen 7-10, etter at lagene fulgte hverandre tett inntil få minutter før hvilen. Fram holdt følge til 7-7, men så fikk Stord tre kjappe scoringer.

Det ble en jevnspilt kamp fortalte ØPs utsendte, Ragnar Eftedal, ved pause. Så langt i kampen hadde hjemmelaget vist entusiastisk spill og sloss om hver ball. Frams gutter kjempet bra, og ga ikke bort noe gratis. Men kreftene tok slutt, og Fram måtte se seg slått med fire mål.

Lars Martin Andresen var toneangivende og ble toppscorer for hjemmelaget med sju scoringer. Uansett om det ble tap, er dette noe laget kan bygge videre på.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Først ble Thomas Sleen Hansen skadet. Så forsvant Arne Veum til Runar. I løpet av en halv uke gikk 16 år gamle Even Bjørk fra å være tredjevalg til å bli Frams førstekeeper.

– Det er en del nerver nå. Jeg håper jeg i hvert fall får en god natts søvn før kampen, sier Even Bjørk, Ula-gutten man til vanlig finner i buret når Halsens G16 måler krefter mot jevnaldrende.

I dag får han ilddåpen, fort og brutalt. Når Fram tar imot Stord i 1. divisjon er det plutselig i 16-åringens hender deler av et nedrykksansvaret ligger.

– Det verste som kan skje er at vi går på nok et tap, og at det er min skyld, innrømmer unggutten, som til vanlig stiller store krav til seg selv.

– Jeg fokuserer aldri på det jeg gjør bra. Det handler alltid om den ene ballen jeg skulle tatt, erkjenner Bjørk, som håper at han kan ta med seg nivået han har vist i Bergslihallen.

Siden han har trent med Frams A-lag store deler av sesongen, vet han i hvert fall hva som venter mot bergenslaget.

– Skuddene er både hardere og bedre plassert, men samtidig kan jeg med sikkerhet si at jeg er blitt en bedre keeper siden jeg begynte å trene med Fram. Det er allikevel et lite sjokk at jeg går inn mot denne kampen som førstekeeper, erkjenner han.

Tidligere denne uken forsvant som kjent tre spillere fra en fra før av presset Fram-tropp. Nevnte Veum og talentet Tobias Glemming skrev under for Runar. Toppscorer Christopher Bjørklund meldte overgang til Nøtterøy.

Med tanke på at man ligger sist i avdelingen, riktignok med litt færre kamper spilt, selv med disse spillerne på laget, er det ikke akkurat i overkant mye lys i Framhallen for øyeblikket.

– Nei, det blir jo ikke enklere. Men vi spiller med dem vi har. Det positive er at flere lokale spiller får sjansen, kommenterer trener Are Ruud, som poengterer at Fram på langt nær har rykket ned ennå.

– En fordel kan jo være at vi herfra og ut blir undervurdert.

Han erkjenner imidlertid at poeng mot Stord i dag trolig sitter langt inne.

– Alle kamper skal spilles først, men Stord vinner nok 14 av 15 mot oss sånn situasjonen er nå. Dette kan dog være den 15. kampen. Folk vinner jo i Lotto også, sier Ruud.

– Men man skal være ganske risikosøkende for å selge huset og sette pengene på oss i dagens kamp.

Frams trener påpeker at den nye sisteskansens skuldre er fri for bører i dag.

– Even skal få lov til å gjøre sitt beste. Det er ikke han dette skal hvile på. Men han får jo perfekt matching, avslutter Ruud.

Artikkeltags