Tøff helg for Camilla og Fram

Tøffe tak: Mot to år eldre jenter ble det tøft for Camilla Huynh og de andre 14-åringene på Fram. Huynh fikk allikevel vist prov på sitt talent med totalt 17 mål i helgen. Først om to år er målet at dette Fram-laget skal klare å kvalifisere seg for Bringserien. (Foto: Thor Kenneth Løvenfalck)

Tøffe tak: Mot to år eldre jenter ble det tøft for Camilla Huynh og de andre 14-åringene på Fram. Huynh fikk allikevel vist prov på sitt talent med totalt 17 mål i helgen. Først om to år er målet at dette Fram-laget skal klare å kvalifisere seg for Bringserien. (Foto: Thor Kenneth Løvenfalck)

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Motstanden ble som ventet i overkant for Frams 14 år gamle jenter da de på sporty vis stilte opp i helgens kvalifisering til Bringserien på hjemmebane.

Siden både 15- og 16-årslaget til Fram har gått i oppløsning etter at klubben meldte seg på Bring-kvaliken, ble J14-laget spurt om å stille opp. Den utfordringen tok de på strak arm, selv om det som ventet ble altfor tøft å holde følge i målprotokollen.

12-40 og 10-30 mot henholdsvis Nordstrand og Stjørdal lørdag, ble avsluttet med 9-33 mot gruppevinner Sola i går. Da gikk det på stumpene mannskapsmessig. – Det er ikke så lenge siden vi fikk forespørsel om å stille opp her, og med skader og folk borte stiller vi heller ikke med vårt beste J14-lag i helgen, forklarer trener Reidar Wiik, som i går måtte bruke en målvakt som utespiller for å få spillerkabalen til å gå opp. – Dessuten må en ta med i betraktningen at lørdag var det første gang jentene spilte 2x25 minutter, første gang de spilte med 2-erball og første gang de spilte med klister.

Wiik forteller at man på sikt har ambisjoner med dette Fram-laget, og at helgen kan sees på som et startskudd mot hovedmålet om to år. Det er først da at jentene skal hevde seg i det tøffe Bring-selskapet.

– For vi er et godt lag, og skal spille i J15-serien i år for å få god matching. Her i helgen har det handlet om å gjøre så godt en kan, og jeg synes vi har vist stigning i løpet av kampene, mener Wiik, som tross alt tok med seg positive ting fra helgens kamper i Framhallen. – Mot Sola, som er det beste laget, slipper vi ikke inn så mange mål mot etablert angrep. Men sifrene blir stygge fordi det blir mange rush imot, mener Frams trener.

– Og det er vår egen skyld. Vi er unøyaktige, men samtidig veldig uvante med å spille med klister. Men jentene har ingen grunn til å henge med hodet. De gjør en heroisk innsats, og trøkkene de går på vil de tjene på i det lange løp.

Selv om det resultatmessig ikke gikk all verden i helgen, fikk i hvert fall Frams jenter, og i særdeleshet Camilla Huynh, vist at det går an å yppe seg mot to år eldre jenter.

Hele 17 av Frams totalt 31 mål satte hun inn i helgen. Åtte av dem kom mot Sola i går. – Til å være to år yngre synes jeg vi gjør det bra. Vi hadde forventet at det ble skikkelig tøft, og tok det som trening. Men det er jo kjempegøy å spille mot gode lag, sier Huynh, og forteller at trøkkene hun fikk i går bare var nødt til å prelle av. – Uten innbyttere var det bare å bite tennene sammen og kjøre på. Så får vi bare komme sterkere tilbake om to år. Men det er selvsagt alltid kjempegøy å score mål.

Larvik Turns J16-lag var også i Bring-ilden i helgen, og det med stor suksess (se egen sak). Dessuten er det også et lokalt snitt over Runar-laget som er et samarbeid med Halsen. De ble nummer to i sin gruppe og må gjennom en ekstrakvalifisering for å komme gjennom nåløyet. Den spilles i uke 41.

På guttesiden hadde Halsen tatt turen til Siggerudhallen og tapte der begge sine kamper. 25-30 mot Elverum og 28-40 mot vertsklubben ble fasiten. Med det ble de sist i puljen, men også «bikkjene» får en ny sjanse i ekstrakvalifiseringen. – Og den skal vi ta vare på. Etter den runden skal også vi være klare for Bring, sier en offensiv trener Alexander Edvardsen, som var fornøyd med innsatsen i helgen. – Men det svikter i forsvarsspillet, selv om keeperspillet er godt. Vi har utviklet oss angrepsmessig, men taper kampene på dårlig forsvarsspill, sier Halsen trener.

Artikkeltags