Tøff test for Fram

Vanskelig: I trener Tom Henning Ruuds debutkamp får trolig Lars Martin Andresen og de andre Fram-guttene det tøft. I dagens cupkamp i Framhallen venter nemlig Sandefjord fra nivået over. (Arkivfoto: Mats Grimsæth)

Vanskelig: I trener Tom Henning Ruuds debutkamp får trolig Lars Martin Andresen og de andre Fram-guttene det tøft. I dagens cupkamp i Framhallen venter nemlig Sandefjord fra nivået over. (Arkivfoto: Mats Grimsæth)

Artikkelen er over 6 år gammel

Frams håndballherrer tar imot Sandefjord til cupduell i kveld.

DEL

– De er utvilsom hakket hvassere, men vi må jo ha troen på at vi kan levere en bombe, sier Lars Martin Andresen.

25-åringen har etter hvert blitt en av de virkelige veteranene i Fram-laget etter at flere av hans gamle lagkamerater enten har lagt opp eller funnet seg en ny klubb. Andresen har imidlertid forblitt trofast til de røde og blå stripene.

– Fram har vært enklest for meg. Det handler blant annet om å slippe å kjøre langt til trening, sier «keiva» som kommer til å bli en av nøkkelspillerne i Framhallen i år. Sammen med kjenninger som Thomas-ene Tyrdal og Eidsgaard og en skokk med unggutter skal Andresen forsøke å følge opp fjorårets bronseplass i 2. divisjon. Det er imidlertid enda et stund til serien kastes i gang. I dag er det cupen som gjelder, mot storebror Sandefjord fra divisjonen over.

– Vi er vel så godt forberedt som vi kan være. Og vi har jo ingenting å tape så her er det bare å klaske til. Uansett blir det en slags generalprøve for å se om vi har begynt å skjønne systemene, sier Andresen.

Tom Henning Ruud har kommet inn som hovedtrener i år, og erstattet nevø Are som nå er sjef for Flints håndballdamer i eliteserien. Han tror det skal godt gjøres å levere en cupbombe på hjemmebane i kveld.

– Sandefjord har historie fra eliten og satser seriøst. Målet må være å gjøre en ærlig jobb og kunne være fornøyd med innsatsen i etterkant, mener han.

– Jeg har jo tross alt sett at det har blitt stygge sifre i lignende oppgjør mellom 1. og 2. divisjonsklubber tidligere.

Ruud etterlyser noe av det samme som Fram fotballs sportslige leder Pål Albertsen uttalte i ØP mandag. Nemlig at larviksgutter har en vei å gå når det kommer til treningskultur.

– Vi har masse unggutter med potensial. Det potensialet må imidlertid pares med trening. Holdningene og innstillingen på fellestreningene har vært bra, så dette handler først og fremst om viljen til egentrening, sier Ruud.

– Dette er noe som må utvikles over tid. Samtidig må vi stikke fingeren i jorda. Vi er på nivå tre og det er ikke sikkert alle har håndballen som førsteprioritet. Hvor laget hans står før sesongen i dag kastes i gang, er han litt usikker på. Uansett er det ikke noe mål om å rykke opp ved sesongslutt.

– Målet er å skape en kultur for å trene. Plasseringen på tabellen får bli det det blir. Vi har absolutt et ønske om å bli i 2. divisjon, men vi er fremdeles langt unna nivået i 1. divisjon, mener Frams trener.

P.S.: De gamle Fram-kjenningene Gjermund Dale og Thomas Berntsen kommer ifølge Tom Henning Ruud til å ikle seg Fram-drakt igjen denne sesongen. De er imidlertid ikke med i dagens cupkamp.

Artikkeltags