– Vi blir ranet av to klovner

Fram-trener Are Ruud (Arkivfoto: Peder Torp Mathisen)

Fram-trener Are Ruud (Arkivfoto: Peder Torp Mathisen)

Artikkelen er over 7 år gammel

Nærbø - Fram: 20 - 20.

DEL

Fram-trener Are Ruud i harnisk etter nedrykket.

Det ble kanskje enda mer dramatisk enn ventet da Frams håndballherrer spilte sin siste og avgjørende kamp for sesongen søndag ettermiddag. Tidlig ble det klart at Bjørnar ikke klarte å holde følge med Kristiansund i deres egen skjebnekamp. Dermed ville vinneren av oppgjøret mellom Nærbø og Fram sikre ny kontrakt i 1. divisjon.

Og lenge så det lyst ut for Larviks håndballmenn. Fem mål foran ble til fire til pause. Etter hvilen gikk imidlertid rullegardinen ned.

ØP oppdaterte fra de to 1.divisjonsoppgjørene. Les den nervepirrende kamputviklingen her!

– De første fem minuttene av 2. omgang er det helt mørkt. Så klarer vi å opparbeide en firemålsledelse igjen. Da bestemmer imidlertid klovnene i sort seg for å skape spenning igjen, forteller trener Are Ruud, og lekser opp situasjoner der han mener de to kamplederne gjør håpløse vurderinger.

– De gir ikke utvisninger. Det er brøytsituasjoner. De annullerer mål. Nærbø får lov til å spise seg inn igjen, mener han, og biter i seg den verste dommerkritikken.

Selv om det sitter langt inne.

– Jeg har ikke for vane å kommentere dommere, og de to klovnene skal ikke få meg til å vike fra det prinsippet, nøyer han med seg å si.

Sluttsekundene i skjebnekampen søndag ble spesielt dramatiske. Med 16 sekunder igjen å spille står det 20-20 på måltavla, og Fram er i angrep.

– Da gjør vi avtaler, men klarer å kaste bort ballen. Isteden er det da Nærbø som kan avgjøre, forteller Ruud.

Fram har nemlig tatt ut sin keeper, og hjemmelagets spiller behøver bare å kaste ballen i det tomme buret. Forsøket ender imidlertid i stanga. Kampen ebber så ut med uavgjort, og både Nærbø og Fram må ta den tunge veien ned i 2. divisjon, mens Bjørnar mirakuløst overlever på de to lagenes uavgjortresultat.

– At Robin Garnham, vår beste forsvarsspiller denne sesongen, kom hjem fra landslagssamling med strekk og ikke kunne spille i dag, oppsummerer vel også flaksen vår denne sesongen, bemerker Frams trener, som er klar for ny sesong bak smia.

– Vi skal brette opp ermene, lover han.

Artikkeltags