- Vi gir oss aldri

Dagens helt: Fram spilte en stor kamp mot Fjellhammer, og selv om det var det kollektive ansavaret som lå i bunnen, spilte Frams keeper, Even Bjørk (16 år!) en strålende match, og Frams Stig Robin Stalsberg med Gjermund Dale på tur ga til kjenne hva de mente. (Foto: Mats Grmsæth)

Dagens helt: Fram spilte en stor kamp mot Fjellhammer, og selv om det var det kollektive ansavaret som lå i bunnen, spilte Frams keeper, Even Bjørk (16 år!) en strålende match, og Frams Stig Robin Stalsberg med Gjermund Dale på tur ga til kjenne hva de mente. (Foto: Mats Grmsæth)

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Fram slo Fjellhammer 29-19.

DEL

Frams håndballtrener, Are Ruud, har laget et slagord for Fram-herrene, og i gårsdagens meget viktige møte mot Fjellhammer ble mantraet fulgt til punkt og prikke. En innsats som det slo gnister av ble belønnet med en solid 26-19 seier.

- Dette var akkurat det vi trengte nå, kommer det fra en tvers igjennom sliten Fram-trener, men Are Ruud hadde budskapet klart før kampen.

- Vårt nye slagord, «Vi gir oss aldri», som har fått en dominerende plass på et banner i Framhallen, skal være vår rettesnor fra nå av, forklarer Are, som på det tidspunktet ennå hadde en god vei igjen til normal hvilepuls.

Fram-herrene har hatt poengtørke siden seieren mot Kristiansund i høst (31-27), og så er det slik at det er nettopp Kristiansund laget skal møte borte allerede på søndag.

- Det blir en helt annen skål, ja, resonnerer Are kvikt, for å tro at dagens seier innebærer en snuoperasjon, skal ikke bli noe dominerende tema i den nærmeste fremtid

- Det vi imidlertid fikk vist i dag, er helt klart; står vi samlet og er konsentrerte; da er det meste mulig, slår Ruud fast.

Fram gjorde med dagens seier et lite byks fra jumboplassen, laget ålte seg forbi Nærbø, som i tillegg har én kamp mer spilt enn Torstrands-laget, og med seks poeng er laget likt med Bjørnar.

Med syv kamper igjen å spille blir det mest sannsynlig en tøff kamp mellom Fram, Bjørnar og Nærbø, da kun ett av lagene får fornyet sin 1. divisjonskontrakt.

En kjensgjerning ble slått fast i går; hvis Fram kan få til et slikt kollektivt basisspill, hvor samtlige tar like mye ansvar i alle kampens fasetter; da kan Fram ta flere poeng i de resterende kamper.

Det kan da være mulig at Ruuds gutter kan dra til Nærbø 15.april i visshet om at den nødvendige poenghøsten alt er sikret.

- Nå skal vi kun konsentrere oss om de kampene som kommer, men slik som guttene står på i dag, er alt mulig, nærmest prediker Fram-treneren.

Frams seier kom som et resultat av en heroisk innsats over hele fjøla, men det spørs om ikke den største inspiratoren av dem alle, var Frams keeper, Even Bjørk, og 16 (!) år til tross, feberredningene kom på rekke og rad.

Fabelaktig, Even!

Ellers meldte de seg på; den ene etter den andre; svette og slitne, men Are Ruuds ord hadde blitt forstått og etterlevd.

Artikkeltags