Gå til sidens hovedinnhold

Fram henter talent fra eliteseriemesteren

Fram henter et ungt tilskudd fra nord til 2021-sesongen.

Tirsdag ble det kjent at Fram styrker troppen sin med unge og lovende Nicklas Olai Karlsen Sundsvåg. Venstrebacken er 2002-modell og kommer fra fjorårets norske seriemester Bodø/Glimt, etter nettopp å ha signert for A-laget.

Overfor Rana Blad forteller 21-åringen at det sto mellom en permanent overgang til Fram, eller at han signerte med Bodø/Glimt og ble lånt ut denne sesongen. Til slutt falt valget på det siste.

Frams hovedtrener Haakon Lunov er full om lovord om nysigneringen.

– I Nicklas får vi en meget hardtarbeidende og moderne venstre back. Han har en evne til å kunne håndtere en hel side alene offensivt og defensivt, har en stabil pasningsfot og meget god innleggskvalitet. Med sin konsentrerte og tilstedeværende innstilling til trening og læring ligger mye til rette for at han vil ta nye steg hver dag.

Les også

To nye jobber for Petter (19): – Det var på tide med en forandring

Stort potensial

Låneavtalen strekker seg ut 2021-sesongen. Etter å ha kommet fra Mo IL i 2018, har han spilt kamper for både G19- og andrelaget til Bodø/Glimt. Med over 30 kamper i 2019 og 2020 står Sundsvåg med to mål.

– Med Nicklas' potensial er det mye som taler for at vi, sammen med Bodø/Glimt, kan være med på å utvikle en ny god back til norsk fotball. Vi er veldig fornøyde med dialogen med Bodø/Glimt og er trygge på at dette blir en god historie både for Nicklas, Bodø/Glimt og oss, sier Lunov.

Unggutten har allerede fått testet seg i internkamp, og er mer enn klar for seriestart den andre helgen i april.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg trenger spilletid og håper jeg kan bidra til at laget får en fin sesong, sier Sundsvåg til avisa RanaBlad.

– Da vi ble kjent med Nicklas gjennom et prøvespill, kom han raskt inn i gruppa og med tydelige signaler om at han trives i vårt miljø. Det er et godt tegn og et viktig fundament for å utvikle seg videre, avslutter hovedtreneren.

Les også

Ny internkamp: Mange prøvespillere fortsetter å vise seg Fram

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.