Gå til sidens hovedinnhold

Veivalg i vente

Artikkelen er over 4 år gammel

Det var jubel i fotballgarderobene hos våre to fremste lag for noen uker siden. Nå sikret verken Fram eller Halsen opprykk denne høsten, men begge berget plassen på sitt nåværende nivå – i en sesong der en framtidig og mer spisset seriestruktur ble sementert. Og da var det definitivt grunn til å juble. Sportslig sett.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da serieoppsettet kom forleden ble nok glede til uro. For både Fram og Halsen må legge inn GPS-koordinatorer som bringer dem langt unna Torstrand og Bergeskogen neste år. Ikke minst venter det mange tunge tokt i vesterled. Og slikt koster.

Les mer: – Vi er i hvert fall ikke favoritter

Fram reddet muligheten til å spille på nivå tre neste år med et nødskrik. Med det er klubben fortsatt med i det som kan defineres som norsk toppfotball. Hvis en tenker positivt, kan det sies at det har vært en satsing på å få til toppfotball på Torstrand de siste årene, med Petter Belsvik, virkelig en toppfotballprofil, ved roret. Det er garantert delte meninger om den har vært vellykket, men fortsatt er det muligheter, og kamper mot lag som Hødd, Bryne og Hønefoss neste sesong har et element av toppfotball i seg.

Fram skal ha ros for å ha forsøkt å få til noe. Selv om vi har Larvik Håndballklubb å glede oss over, mener vi det har sin klare verdi for en by og et lokalsamfunn å ha et godt fotballag. Det skaper stolthet, samhold og tilhørighet.

Les mer: Nå har Fram fått pengene sine

Har så Fram mulighet og kapasitet til å ta den rollen i Larvik? Svaret er på ingen måte gitt, men vi har en klar oppfatning av at klubben står ved et skille, der det må tas veivalg for år framover. Utfordringer for enhver klubb som skal satse på topp, er å få på plass økonomi, organisasjon, og fasiliteter som i det hele tatt gir den en sjanse. Her har Fram en lang vei å gå. I tillegg er Fram et fleridrettslag med tunge tradisjoner for nettopp å favne vidt. En slik oppbygging er svært utfordrende hvis målet er toppsatsing på én idrett og ett lag.

Les mer: – Økonomi har alt å si

Derfor er det noen tunge avgjørelser som bør tas på Torstrand. Skal det fortsatt være en videre fotballsatsing, må det tas organisatoriske grep, planlagt tribuneprosjekt må realiseres – og ikke minst – hele foreningens struktur må endres. Fram må gå fra å være et fleridrettslag til primært å bli en fotballklubb. Hvis ikke kan man like gjerne gi opp en videre fotballsatsing og prioritere kun bredde.

Så brutal bør problemstillingen være når det blir tid for veivalg på nyåret.

Les mer: Slik blir nye Framhallen

Kommentarer til denne saken