Grorud til Fram

Elitespill: Lars Grorud, her i duell med Rosenborgs Per Verner Rønning, har fartstid fra sju sesonger i første- eller eliteserien.foto: ned Alley/NTB Scanpix

Elitespill: Lars Grorud, her i duell med Rosenborgs Per Verner Rønning, har fartstid fra sju sesonger i første- eller eliteserien.foto: ned Alley/NTB Scanpix

Artikkelen er over 4 år gammel

Prosjektet til Fram fotball lokker stadig flere storfisker til seg. Nå er også tønsbergenseren Lars Grorud lysten på å bli en del av eventyret.

DEL

Grorud med fartstid fra Sogndal, Brann og Fredrikstad blir en del av Fram Larvik de neste tre sesongene.

– Ja, det er nok en fantastisk julepresang til Fram og supporterne, sier sportslig leder Pål Henning Albertsen fornøyd.

Grorud kommer fra Tønsberg-området og det er hit han skal flytte tilbake sammen med kone og barn. Den nye hverdagen blir jobb og fotball, som for de fleste andre på dette nivået.

– Historikken til Lars taler for seg selv. Han har vært en betydningsfull spiller for Sogndal, Brann og Fredrikstad og han er en samlende type det lyser av innsats av, sier Albertsen.

Lang eliteerfaring

Grorud tråkket sine første fotballsko i Eik-Tønsberg før han ble en del av satsingslaget FK Tønsberg i 2002. Her var han med laget opp i førstedivisjon, og i 2005 spilte han sammen med forrige ukes Fram-signering Andreas Drugge.

Etter 2007-sesongen gikk han til Sogndal hvor han etter hvert ble kaptein for laget. I hans tredje sesong ledet han dem til eliteserieopprykk, før Brann ble neste stopp.

Grorud spilte halvannen sesong for rødtrøyene før han ble kjøpt av Fredrikstad i august 2012. Midtstopperen maktet ikke å redde østfoldklubben fra nedrykk, og har de to siste sesongene spilt i 1. divisjon.

Etter høstens sesong var omme fikk Grorud og tre andre lagkamerater i FFK fikk i november beskjed om at kontraktene deres ikke ville bli fornyet. Siden da har flere vært på jakt etter Groruds kvaliteter, også klubber fra høyere nivåer etter det ØP erfarer.

Fristende opprykksjakt

Grorud faller inn i den kategorien Petter Belsvik ser på som ledertyper, og som han ønsket seg fler av i intervjuet i mandagens ØP. Med midtstopperen på plass forteller sportslig leder Albertsen at de nå går videre i jakten og at en spiss er neste ønske å få på plass.

– En spiss og en kantspiller er det neste vi leter etter.

Albertsen er sikker på at de med Grorud og Drugge på plass har fått vist at de har et spennende prosjekt på gang.

– Flere og flere synes det er mer spennende og jakte opprykk fra andre divisjon enn å ligge i respirator i første divisjon, mener han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags