Flere medlemmer fra Odd Fellow Ordenen samlet seg på fredag for å overrekke en gave til Frelsesarmeen, i Larvik har logen Odd Fellow hele 300 medlemmer. De vil hjelpe de som faller litt på utsiden av samfunnet, derfor valgte de å gi en gave til frelsesarmeen som de omtaler som en menighet med viktige oppgaver.

Bjørn Edvart Andersen er offiser og menighetsleder i Frelsesarmeen, han var veldig fornøyd etter gaven menigheten mottok. De arbeider nå med flere prosjekter og ønsker å hjelpe mennesker.

– Vi er veldig takknemlig for all hjelpen vi får og gaven idag, alt vi gjør her for å hjelpe blir finansiert av gaver og de som ønsker å hjelpe oss. Vi ønsker å utgjøre en forskjell for mennesker som trenger det, det er inspirerende å bidra til å gjøre andres hverdag bedre og enklere. Målet vårt er å hjelpe de som trenger det, deretter ønsker vi å se menneskene stå på sine egne bein og klare seg godt. Når vi ser mennesker klare seg grunnet vår hjelp har vi oppnådd et mål. Den største drømmen vi har er at det ikke skal være behov for tiltak som dette lenger, men dessverre tror jeg det blir behov for oss i flere år framover. Vår viktigste holdning er at alle er velkommen her og det må vi holde på, forteller han.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Ønsker å hjelpe

Frelsesarmeen hjelper forskjellige mennesker på ulike måter og pengegaven går til å forbedre arbeidet deres.

– Vi har et relativt nytt prosjekt nå for å gi mennesker arbeidstrening, dette er en arena for mennesker som ikke har jobbet på en stund som sliter med rus og avhengighet av et slag. Det er et prosjekt vi ønsker å utvide til noe bredere, vi vil skape mestring og et fellesskap. Vi har en nå en jevn gruppe som benytter seg av dette tilbudet. Dette er for å gi dem en dag hvor de faktisk er rusfrie, det er det eneste kravet vi stiller, forteller Bjørn Edvart.

På Frelsesarmeen har de også et arbeid for å hjelpe mennesker som sliter med å få endende til å møtes. Det gis mat til folk som virkelig trenger det, dette er for rusavhengige og de som sliter økonomisk. I samarbeid med kommunen er det også mulig å få hjelp og pleie av helsepersonell.