Gå til sidens hovedinnhold

Stengt i Norge, åpent i Sverige - nå må vi gjøre noe med forbudet mot helligdagshandel

Artikkelen er over 3 år gammel

I Norge er det lov å handle i dagligvarebutikker på helligdager, bare butikken er liten nok! Det er bare Norge i Norden som ikke tillater søndagshandel i vanlige butikker.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Påsken viser hvor viktig det er å se på ordningen med søndagsstengte butikker. Det er mange helligdager i denne høytiden som gjør at butikkene holdes stengte over flere dager, selv om folk vil handle. Frp mener det er på høy tid å forenkle reglene for helligdagshandel som vil gagne inntjeningen til lokalbutikkene som ønsker å holde åpent og forbrukerne.

Dessverre vil en rekke av de politiske partiene tviholde på denne utdaterte ordningen.

Harryhandelens dager

I dag må alle handle store kvantum på onsdagen midt i påskeferien, eller i Sverige. Det er dessverre folk flest som blir tapere på det umoderne forbudet mot helligdagshandel. Tall viser at svenskehandel koster Norge 12 000 jobber og vi går glipp av 7,8 milliarder kroner i verdiskapning. Påsken, og spesielt skjærtorsdag, er kjent for å være en av årets aller største harryhandels dager i Sverige. Grunnen er ganske enkelt at mens det er stengt i Norge, er det åpent i Sverige.

Dette er ikke bra for norsk verdiskapning og turistnæring - Mer frihet til butikkene for å holde åpne på helligdager vil gagne forbrukerne med hensyn til valgfrihet, og butikkene da de kan få mer omsetning og arbeidsplasser på påskefjellet, og i resten av landet for øvrig. Derfor er vi i Fremskrittspartiet glad for at regjeringserklæringen med Frp, Høyre og Venstre åpner for mer søndagshandel.

Les også

Legg inn bilde av gatas hump, så kan vi få oversikt over hvor de dårlige veiene er

Ungdommer kan tjene penger i ferien

En viktig del av å tjene penger på turisme er at det legges mest mulig penger igjen i Norge. Bedrifter og staten går glipp av verdifulle inntekter da butikker holdes stengt i flere dager av påskeuken. - I både høstferien, vinterferien og sommerferien kan ungdommer jobbe i butikker om de vil det for tjene litt ekstra kroner. Denne muligheten har de ikke på samme måte i påsken.

Det er på høy tid å gjøre noe med forbudet mot helligdagshandel.

Les også

Påskeutstillingen kommer trolig til å endre Williams liv for alltid

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.