Gå til sidens hovedinnhold

Sabry imponerte Listhaug på Larvik-visitt

Artikkelen er over 4 år gammel

– Du har vært veldig flink, skrøt integreringsministeren.

Høstens stortingsvalg nærmer seg med stormskritt. Det betyr politikerbesøk en masse ute i landets mange kommuner.

I Larvik har kjente rikspolitikere som Jonas Gahr Støre (Ap), kulturminister Linda Hofstad Helleland (H), Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) alle vært på korte eller lengre visitter den siste tiden.

Tirsdag var det Sylvi Listhaugs (Frp) tur til å innta Bøkebyen.

Landets innvandrings- og integreringsminister fikk seg en liten pause fra kritikkstormen som har kommet hennes vei i forbindelse med hijabdebatten denne uka da hun tok plass rundt bordet i Sigurds gate 7, hvor kommunens nye integreringsmottak holder til.

Sammen med fire andre kommuner ble Larvik i fjor høst håndplukket av ministeren selv til å opprette et elitemottak for flyktninger. Formålet med prøveprosjektet er at tiden i integreringsmottaket skal brukes effektivt slik at flyktningene raskest mulig kan bli en del av det norske samfunnet.

Deltakerne får blant annet ni timer norsk i uken, i tillegg til karriereveiledning og introduksjon til norsk kultur.

LES OGSÅ: Siv Jensen besøkte integreringsmottaket i Larvik

Fornøyd med Larvik

Nå var det altså tid for statsråden til å ta en titt på hvordan det går. Etterpå var det en fornøyd Listhaug som møtte Østlands-Posten.

– Veldig kjekt å høre at det fungerer bra, det hører vi også fra andre steder og det er alle tiders. Vi vet jo at Larvik jobber veldig godt med integrering. Det er en av grunnene til at vi valgte ut nettopp Larvik til å være med på dette prosjektet, sa hun.

Saken fortsetter under bildet.

 

Integreringsmottaket er et samarbeid mellom Larvik kommune, Larvik mottak, NAV Larvik, Larvik Læringssenter og Karrieresenteret Vestfold. I tillegg er næringslivet, frivillige organisasjoner og idrettslag involvert i arbeidet.

Blant de utvalgte som fikk møte integreringsministeren tirsdag, var Sabry Hasan Al Shikh Ahmad. Sabry, som nylig fikk oppholdstillatelse i Norge, kunne fortelle at han trives i Larvik og at han ser for seg en karriere som sykepleier i framtiden.

Språket begynner han også å få taket på. Det gledet Listhaug.

– Du har vært veldig flink til å lære deg norsk. Jeg håper du snart får tildelt en kommune og får begynt på introduksjonsprogrammet der, sa hun.

Men behandlingstiden for å få opphold hadde vært i lengste laget, mente Sabry. Noe statsråden heller ikke la skjul på.

– De voldsomme flyktningstrømmene i Europa har gitt oss en kjempeutfordring. Men det er mye bedre nå, forsikret Listhaug.

Saken fortsetter under bildet.

 

Grillfest i Brunlanes

Ministeren hadde imidlertid også andre ting på programmet før hun satte kursen mot hovedstaden igjen.

I Brunlanes ventet varme griller og flere hundre partifeller på det tradisjonsrike Frp-arrangementet på Manvik gård.

– Der har jeg vært flere ganger før, men nå må det være 15 år siden sist. Dette tror jeg blir veldig hyggelig, smilte 39-åringen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.