Men avslutningen på EM ble en nedtur for Josefine Tomine Eriksen og de tre andre norske jentene på stafettlaget. på 1.000 meter stafett ble laget diskvalifisert. Distansen ble vunnet av det franske laget, på tiden 2.08.48, foran Polen på sølvplass.

Samlet sett er Josefine glad for det hun har fått til i den georgiske hovedstaden Tbilisi.

– Veldig fornøyd

– Jeg er veldig fornøyd med løpet, startet fort og avslutta fort, tiden kunne vært bedre, men jeg er bare superfornøyd med plasseringa, strålte Josefine Tomine Eriksen lørdag kveld, etter at hun hadde sikret bronsemedaljen.

55,26 ble tida i finalen for 15-åringen som blir 16 først i august, og konkurrerte med to 17-åringer i finalen.

Det var i EM-finalen i den georgiske hovedstaden Josefine slo til i bane sju og kom seg foran svenske Elise Lasser, som med 55,35 måtte ta den sure fjerdeplassen.

Matforgiftet

Selv om tiden var et snaut sekund bak persen på 54,45, gjorde det ingenting lørdag kveld. Det sterke løpet til Josefine Tomine Eriksen klarte hun å levere bare to dager etter at hun og halvparten av det norske laget ble kraftig matforgiftet.

– Jeg trodde ikke at ikke jeg kom til å komme så langt på grunn av den dårlige magen, men det gikk heldigvis fint med løpene.

At rumenske Andrea Miklos vant var ventet, hun løp inn på 52,70 sekunder, sølvvinner Karolina Lozowska fra Polen løp på 54,56.

– Rå start og rå avslutning. Selv med matforgiftning tidligere i uka. Utrolig sterkt, skriver trener Ole Petter Henriksen på klubbens facebook-side, der gratulasjonene strømmer inn.

– Hurra og stort grattis med bronsemedalje. Bare å bøye seg i hatten. Kjempetøff og rått løp, skriver leder i friidrettsgruppa, Tom Skaara.

Sterke tider

Og for å sette tidene i perspektiv. 15 år gamle Eriksens bestenotering fra tidligere i år, er den åttende beste tiden i Norge denne sesongen, uansett alder. Vinnertiden til Miklos var bedre enn noen norske har løpt så langt i år.

Eriksen har allerede slått klubbrekorden for seniorer i Larvik Turn, og lørdag løp hun under den gamle klubbrekorden for andre gang. Den hadde Randi Nymoen på 55,49, fra 1988. Den tidligere storløperen var da 20 år gammel.

Med persen tidligere i år slettet Josefine også den norske aldersrekorden for jenter 16 år. Den hadde Lisbeth Andersen Pettersen på 54,75, satt helt tilbake i 1980.

Mer EM-finale-følelse søndag

Stavern-jenta hentet hjem Norges andre medalje i mesterskapet, den første tok Stine Wangberg fra Varteig på 3000 meter fredag.

Og EM er på ingen måte over for den ferske bronsevinneren i mesterskapsdebuten. Søndag skal Tomine i aksjon igjen, når de norske jentene løper finale på 1.000 meter stafett. Da skal den råsterke LT-jenta løpe sin fjerde 400 meter på fire dager. Det er noe hvem som helst kan prøve å gjøre med maks innsats, og se hvordan går.

Norge har et godt lag på stafetten, og det ser ut til å bli veldig jevnt. I forsøket skilte det bare to sekunder mellom de åtte lagene, og det var uten Josefine:

– For å være helt ærlig så hadde vi syns det hadde vært veldig gøy med medalje, men det er veldig jevnt. Vi får se hvordan det går med litt klaff!