– Det er en livsstil, innrømmer Lisbeth og er derfor både glad og fornøyd med at både mann, sønn og datter er like fascinert av samme hobby som henne.

Helt fra hun var liten tilbrakte hun helgene på isen sammen med foreldrene sine, og fikk et naturlig forhold til både maggots, fjærmygg og pinkis.

Og slik har det fortsatt.

– Jeg fikk med mannen min Tor Ivar, og nå har også barna våre blitt interessert, smiler Lisbeth.

LES OGSÅ: Isfiske

Abbor og tryte

Fra Agder i sør til Hedmark i nord studerer familien lokale kart og finner småvann der enten abboren eller tryta trives.

 

– Så reiser vi rundt, og ofte får vi det til å passe med Norgescupen eller NM som var nå i helga, sier 40-åringen, som nå kan titulere seg som norgesmester for kvinner.

– Og fangsten?

– Jeg fiska totalt 1.675 gram fordelt på 25 fisk. Det var utrolig vanskelig å fiske på det vannet, og jeg ante jo egentlig ikke hvordan jeg lå an underveis på de fire timene konkurransen varte, sier Lisbeth.

Og biter ikke fisken, må du bore nye hull.

LES OGSÅ: Få familier drar så mye fisk

Deler erfaringer

– Jeg brukte lokkemeite, en stor pimpel som blinker, og i tillegg en krok med fjærmygg. Det er det jeg kan best, sier spesialisten, som nødig deler kunnskapen med fiskemotstanderne under selve konkurransen.

– Men innad i klubben er vi flinke til å dele erfaringer og samarbeider så mye vi kan, legger hun til.

200 fiskere var jevnt fordelt på Finnskogvannet i helga, og av de sju damene var altså Lisbeth best. Trolig høyst fortjent når hun forteller hvor mye tid hun bruker på hobbyen sin.

I tillegg må vi nevne at sønnen, Lars-Magnus, ble nummer tre i juniorklassen.

– Det er en flott fritidslek og det behøver heller ikke koste mye. Vi har oppgradert utstyret litt og fisker med karbonstikker. Men du kan godt bruke hjemmelaget redskap, sier Lisbeth, som mandag morgen var tilbake på jobb hos Slakter Abrahamsen i Kongegata.

Én tittel rikere.