Gå til sidens hovedinnhold

Fritt frem i ØP!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nei, det skal vi ikke ha noe av, argumenterer Thore Brastein i ØP 5.ds.. Anledningen er at private barnehager FUS den 27.2.20 fremholder sine fortrinn. Samtidig anmoder FUS foresatte om å orientere seg blant utvalget før man tar beslutning om daglig opphold for sine barn. Et solid poeng understreket av sjefredaktør Eirik Haugen, 5.ds, som begrunnelse for å trykke fremstillingen.

Brastein kaller fremstillingen for annonse arrangert med ØP på slep. Vi tror Brastein kunne begrunnet sin politiske vrede mot markedet på en mindre gjennomskuelig måte. Barnehager drevet i privat regi, førtini prosent på landsbasis, bedømmes som minst godt tilpasset barn og foresattes hverdag som offentlige, viser undersøkelser. Uten privat initiativ ville barnehagedekningen ligget med brukket rygg. Det ville i særlig grad minsket rommet for ovennevnte grupper, ikke minst innvandrerbarn.

Gratisplass i ØP for lag, foreninger, næringsliv og andre lokale nyheter i mindre og større formater er jo selve livsnerven for en lokalavis. Derfor syns Brasteins agenda politisk belastet. Han burde løftet blikket. Der ville han oppdaget at ingen skryter mer uhemmet av sine fortreffeligheter enn politiske partier med bred dekning på kommentarsidene i ØP. Og det vel vitende om manglende resultater. I panegyriske ordelag kan det for eksempel leses om et ny-kommunistisk Rødt på nok en sidevei til det klasseløse samfunn. Uten private barnehager, ja uten slike institusjoner overhode, skal vi tro partiprogrammet i sine drømmer om det fullkomne samfunn.

Vi ser ingen forskjell på å fremheve gode, privat initiativ under offentlig kontroll, og det å fremheve politisk tenkning og handling og personlige meninger på kommentarsidene i ØP. Sider som har vært og er et medialt blinkskudd. Her kan hvermannsen uttrykke seg. Og gjør det. Ytringsfriheten lever. Thore Brastein føler seg tendensiøst krenket. Ikke på vegne av barn og foresatte, men i forhold til sin politiske posisjon. Hva den nå enn måtte være. Han vil ikke ha noe av at den utfordres. Heller ikke saklig.

Brastein understreker sin manglende interesser for hvem som driver barnehager i Norge. I så måte blir beskyldningene mot ØP og FUS poengløse.

Jeg ønsker ØPs sjefredaktør Eirik Haugen hjertelig velkommen!

Bjørn. A Jenssen

Kommentarer til denne saken