Gå til sidens hovedinnhold

Delte ut over 1,7 millioner. Se hvem som fikk pengene!

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi er på jakt etter ildsjelene, folk som er villig til å ofre litt og legge ned litt ekstra arbeid. Da er det store muligheter til å få penger.

Det er Nils Jacob Røsholt som sier dette. Han sitter i styret for Gjensidigestiftelsen i Vestfold, og oppunder jul deles det ut betydelige beløp til lag og foreninger. De siste dagene har fire prosjekter fått til sammen 1.766.000 kroner.

Mest penger er det gått til Kleiver skistadion og Styrvoll skytterlag. De har fått henholdsvis 700 og 620.000 kroner til delfinansiering av ny tråkkemaskin og ny skytterhall.

Les mer: – Ungene lærer å gå på ski fortere enn vi tror

I tillegg har Larvik og omegn turistforening fått 341.500 til prosjekt «Unge naturtalenter», Larvik Røde Kors har fått 85.100 kr til å kjøpe kanoer for bruk i Farris og Diabetikerforbundet i Stavern 20.000 kroner for å kunne opprettholde «Diatrimmen».

Årlig gir Gjensidigestiftelsen ut mellom 200 og 300 millioner kroner. I år gikk 6,5 millioner til Vestfold. Det er et styre på fem som avgjør hvilke prosjekter som får midler, og Nils Jacob Røsholt fra Lardal er en av disse. Og han har en oppfordring til alle lag og foreninger.

– Vi ønsker å få inn så mange gode søknader som mulig, og det er klart en fordel hvis man kan vise til at også er en god porsjon med egeninnsats med i bildet. Søknadsfristen er 15.septembr hvert år, og søke gjør man på nettsiden gjensidigestiftelsen.no. Eneste formelle kriterium er at man må være registrert i frivillighetsregisteret, avslutter Røsholt, som naturlig nok kan fortelle om svært mange fornøyde mottakere rundt forbi.

Les mer: Stor sjekk til stor dugnadsgjeng

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.