Frivilligsentralen opplever at mange tar kontakt med ønske om å jobbe som frivillig. I disse dager også spesielt om konkrete tiltak for å integrere flyktninger og innvandrere.

Gi av tiden din

– Frivilligsentralen kommer til å satse enda mer på integrering i 2016. Det er et veldig viktig arbeid som vi tar på alvor. Det offentlige tar seg av hvis man trenger mat og hus, men det folk kan bidra med er å gi av hverandres tid, hjelp til med å ta imot hver enkelt person som kommer hit, hjelpe til med å lære dem norsk, bidra til at de får kunnskap om vårt samfunn, sier Tone M. Anderssen, leder i Frivilligsentralen.

Nytt samarbeid

Kurset som nå settes opp er rettet mot alle som jobber eller ønsker å jobbe med flerkulturelt arbeid generelt.

Frivilligsentralen og Fargespill Larvik har satt sammen et program, der man får en introduksjon til hva det betyr å jobbe med folk fra ulike kulturer.

– Dette handler om å kanalisere de som har lyst til å jobbe med flerkulturelt arbeid, og hvordan man kan få det beste ut av hverandre, sier Jannicke Haugen.

 

Trenger flere menn

Det blir også satt opp eget kurs for dem som ønsker å bli innflytterguide.

– Vi er i kontakt med mange unge menn som ønsker en norsk kontaktperson. Derfor etterlyser vi spesielt flere menn som guider, sier koordinator Marianne Skyvulstad.