Gå til sidens hovedinnhold

Hamres nye fantomhest tok råsterk 2. plass: – En enestående prestasjon

Artikkelen er over 3 år gammel

Giveitgasandgo var feltets yngste hest og desidert sistevalg. Likevel ble det 2. plass og 700.000 svenske kroner inn på konto.

– En enestående prestasjon av Giveitgasandgo. Jeg synes han fikk altfor lite kreditt for innsatsen i europadebuten på Solvalla. Han leverte en enestående prestasjon i mine øyne. Hesten er bare fire år, og går en 10-tid her i dag. Han kan gå inn i hvilket som helst løp på Solvalla-søndagen, sa Erik Adielsson til Rikstoto Direkte etter løpet.

Den svenske toppkusken berømmet Frode Hamre for trenerjobben etter løpet.

Det var langt meritterte hester som var forhåndsfavoritter til Olympiatravet, det første storløpet i Norden for sommeren.

På Åby var ti hester invitert til å delta, og en av dem var Giveitgasandgo, en fire år gammel amerikansk hest som Frode Hamre har fått på stallen.

Fra et fint andrespor fikk kusk Erik Adielsson en perfekt start og smatt ned i rygg på leder Ringostarr Treb og Wilhelm Paal.

De første tusen meterne gikk unna på 1.10,7 på Åby travbane utenfor Göteborg, og Hamres nye topphest så uforskammet frisk ut i rygg på lederen. De først 500 meterne ble travet på 1.08,4.

Inn på oppløpet hadde Giveitgasandgo sjansen på siste indre i kamp om 1,5 millioner svenske kroner, men det var ikke mer gass å gi for Adielsson som imidlertid trygget 2. plassen bak Ringostarr Treb. Vinneren ble invitert til Elitloppet i slutten av mai.

Vinnertiden ble sterke 1.10,0 mens fire år gamle Giveitgasandgo imponerte stort med 1.10,4. Tempoet de siste 500 meterne var 1.08,0.

Hesten rekord fra USA er 1.09,7 og totalt har den travet inn om lag 4,3 millioner kroner.

Fjorårsvinner Lionel med Gøran Antonsen ble nummer fire og fikk med seg 150.000 svenske kroner.

Kommentarer til denne saken