Gå til sidens hovedinnhold

Frøydis Grorud, Trude Kristin Klæbo og «Sønner av Døtre» i Berg arbeidskirke

Torsdag 5. november inviterer Berg arbeidskirke til en spennende konsert med duoen Frøydis Grorud og Trine Kristin Klæbo som lanserer nytt album «Duften av kjærlighet». I tillegg blir det gjensyn og gjenhør med mannskoret «Sønner av Døtre» fra Sandefjord.

Frøydis Grorud spiller saksofon og fløyte, og hun har i flere år vært en viktig musiker i bandet som spiller i «Beat for Beat». Grorud har sin utdanning fra Agder musikkonservatorium og Norges musikkhøyskole. Hun har gitt ut flere album, blant annet to salmealbum, Himmeldryss (2009) og Psalmfulness (2015). Mange vil kjenne henne fra konserter i ulike sammenhenger og fra «Skjærgårdssang» i Langesund. Hun er en svært allsidig musiker i sjangere som jazz, pop, viser, salmer og folkemusikk.

Denne gangen har hun med seg Trude Kristin Klæbo, som spiller flygel og synger. Noen har muligens sett Trude i programmet «Organisten inviterer» som er blitt streamet i koronaperioden. En anmelder beskriver henne på denne måten: «Med et unikt og vakkert uttrykk er Trude Kristin en enestående fortolker av låter både fra pop, jazz og visesjangeren – hun kan være det norske svaret på Eva Cassidy. Hun løfter kjente klassikere til nye høyder».

Dette er en releasekonsert for duoens nye album «Duften av kjærlighet». De har selv følgende beskrivelse av albumet: lavmælte viser, storslåtte salmer, instrumental filmmusikk og livsnær popmusikk. Albumet inneholder 14 spor, blant annet: Dagen har demret (Morning has broken), Fordi jeg elsker deg og Så skimrende var aldri havet.

Samtidig blir det også anledning til å treffe «Sønner av Døtre» igjen. Koret besøkte Berg arbeidskirke i januar på bokkvelden med Per Arne Dahl, og nå er de tilbake. Her blir det skikkelig mannskorsang!

«Sønner av Døtre» kommer fra Norkirken i Sandefjord. Koret har ca. 30 medlemmer i alderen 30–55 år, og ifølge dirigenten, John Haugland, består koret av «menn som er på bedringens vei».

På grunn av koronautfodringer er det et begrenset antall billetter til konserten.

Kommentarer til denne saken