En stor, sprek gjeng hadde møtt opp til den offisielle åpningen av Family Sports Club Langestrand. Tidlig morgen lørdag svermet det av mennesker i treningstøy og solglade ansatte.

Tom Erik Oxholm smilte fra øret til øret da han ønsker velkommen til det som skal bli Larviks nye storstue for trening.

– Jeg har nesten lyst til å grine. Dette her har vært babyen min siden vi tok over i 2002. Vi bygde og bygde, og ble ett av Norges flotteste senter, en gang i tida tilbake. Men nå, er vi på toppen igjen, runget det fra ildsjelen.

Fra øverste hylle

Jubelen brøt ut i lokalet og begeistringen var ikke å ta feil av. På to og en halv måned har lokalene på Langestrand gått gjennom en eventyrlig renovering, og et ansiktsløft med en prislapp på over 20 millioner kroner. Det måtte selvfølgelig feires; smaksprøver, forfriskende drikke, og stands, blant annet fra Birk Sport, og snorklipping med ordførere Erik Bringedal.

– Det å forebygge sykdom og alderdom, og det å ha høy livskvalitet, det er opp til hver og en. Og da mener jeg at det er supert å ha disse fasilitetene her. Også bor vi i en by som har fantastisk omegn. Så om man vil drive med mosjon ute eller inne, så har vi valgmulighetene fra øverste hylle, sa Bringedal.

Gledet seg til resultatet

Ikke lenge etter den røde snoren var klippet med gullsaks, var det førstemann til mølla for å teste ut det splitter nye utstyret. Instruktørene fløy ivrig rundt for å hjelpe med de avanserte apparatene. Dessuten ble det flere organiserte treningsøkter utover formiddagen, blant annet Skill Run, Sykkel Maraton og Skill Bootcamp.

– Det er utrolig fint. Det var nesten på tide med nytt treningssenter, og nå har vi ventet lenge med å se hvordan det ble, forteller venninnene Siv Anita Dahle Strand og Charlotte Humlen Darenberg. De to trener ofte sammen, og synes det hjelper på motivasjonen å ha en treningspartner.

– Det er litt lettere, også er det veldig greit med de fellesstimene og «bootcamps». Nå skal vi på «Nerikjelleren» med Hanna og Lotte, det gleder vi oss til, smilte de sporty damene.

Nytt treningssamfunn

I kjelleretasjens lange avdeling med manualer var økta allerede i gang.

– Det er helt fantastisk, de trengte virkelig en oppdatering her. Larvik trengte et nytt treningssamfunn. Også er det veldig bra at de har mange felles treningstimer. Jeg håper de vil satse på rekruttere unge, og at de kanskje arrangere noe spennende om sommeren, slik at man kan kjøpe seg månedskort, fortalte Anna Nordaunet (24), som har tatt juleferie fra studiene og derfor kommet hjem på besøk i Larvik.

Helhetlig og moderne

Larviks julegave har uten tvil blitt tatt imot med åpne armer, og for kompisene Thomas Marcussen og Ørjan Wiig, betyr de nye mulighetene bedre treningsøkter.

– Det ser veldig bra ut. De har klart å få fram et helhetlig og moderne inntrykk. Også er det et pluss med matutvalg i overetasjen, skrøt Wiig.

Gutta fortalte at de har vært treningspartnere i 20 år, og at de har vært med helt fra starten på 90-tallet.

– Nå som vi blir eldre, må vi jo trene mer, lo Marcussen.

Ingen blir god alene

Med full svettefest på «Family» og pur treningsglede, ser senterleder Mona Tveter svært positivt på dagens pangstart.

– Vi må nesten klype oss litt i armen etter alt vi har fått til. Dette er en stor dag for oss som elsker trening, har fokus på folkehelse og ser hva trening egentlig gjør med et menneske, både psykisk og fysisk. Det skal være trivelig å komme til oss, og nå har vi en fantastisk gjeng bestående av frisør og hudpleiere, instruktører, personlige trener og fysioterapeuter som skal gi deg en god opplevelse, og ikke minst motivasjon, fortalte hun over telefonen.

Ordene strømmet på, og det er tydelig at senterlederen snakket fra hjertet. På toppen av det hele kunne hun dele at Family Sports Club fikk tilbake de ansatte fra staben som forlot Stamina for nesten to år siden.

– Uten dem hadde vi ikke vært der vi er i dag. Ingen blir gode alene. Det gjelder å finne noen som man deler samme verdier med, slik at dere kan bli gode sammen, avslutter Mona Tveter.