Bringedal skriver «Jeg har aldri gått av veien for en debatt eller diskusjon, men da skal jeg ha anledning til å legge fram alle fakta og argumenter i saken. I en konkret sak som dette vil både politikere og administrasjon være bundet på hender og føtter av personvernhensyn».

Leder HO uttalte det samme i et intervju på TV som en reaksjon på programmet; «må ha mer informasjon før jeg kan uttale meg». Hun kjent seg ikke igjen, men det er en annen historie.

EB skriver videre «Men da skal jeg ha anledning til å legge fram alle fakta og argumenter i saken». Hva mer informasjon trenger kommunens ledelse? De fleste som har sett programmene fikk vel nok informasjon tenker jeg. Var det ikke fakta nok det som Brennpunkt viste? Svart på hvitt. Ved ikke å delta bidrar kommunen til usikkerhet og mulig smått manglende tillit hos kommunens innbyggere.

Så var det det med personvernhensyn. Et godt likt og mye brukt argument når en av ulike grunner ikke vil eller ønsker å uttale seg om saker der en selv eller organisasjonen blir satt under lupen. Kommunens ledelse kunne i forkant av debatten enkelt og greit informere om at vi ikke kan uttale oss om konkrete tilfeller i programmet. Men deltar gjerne. Kanskje det hadde løst saken og lagt død på samme tid.

De kunne brukt muligheten til offentlig å beklage og på samme tid informere om gode sider ved HO i kommunen. Men de gjorde det ei.