I fjor ble det, som så mye annet avlyst, men i år var prisutdelingen tilbake. Og det kan Larvik Barne- og Ungdomsteater juble for.

– Det er både hyggelig og kommer godt med, smiler lederen av teaterforeningen, Geir Thorstensen.

LES OGSÅ: Sikret seg all servering i Festiviteten: – Aktivitetene huset fylles med gir muligheter

Tradisjon

Hvert år deler alle Amfi-sentrene i Norge ut en pris kalt Amfelia og Oskar Pris, oppkalt etter senter-figurene, maskotene om du vil, ved samme navn. Prisen går til enten en organisasjon eller privatpersoner som har stått på ekstra for barn og unge det forrige året.

– Det er en måte å takke for innsatsen. Barn og unge er jo fremtiden, så da er det dem vi vil gi tilbake til, sier senterleder for Amfi Larvik, Stine Tvedt.

Årets finalister var stemt fram av Larviks befolkning gjennom blant annet sosiale medier, og de fire var som følgende: Larvik Røde Kors, Larvik Ski, Nanset Jenter 7 og Larvik Barne- og Ungdomsteater.

Pangstart

Alle fire dukket opp lørdag formiddag på Amfi da vinneren skulle kåres og ble gitt blomster og diplomer. Finalistene var uansett enige om at enhver vinner ville være verdig denne prisen av dem som sto der.

Sist det var prisutdeling, i 2019, vant Røde Kors. Så ble det avlyst i 2020. Den heldige vinneren av æren og gavesjekken på 5000 kroner i år ble Larvik Barne- og Ungdomsteater.

– Det er kjempefint å få de pengene, men stemmene er det hyggelig, sier Geir Thorstensen.

– Dette blir litt en pangstart etter sommeren. Det har vært vanskelig det siste halvannet året og utgiftene er mange. Vi er egentlig avhengig av det vi samler inn gjennom dugnad, arrangementer og kafeen, men det har ikke vært bare lett, forteller han videre.

Senterlederen sier selv at det gjerne er derfor de gir ut penger til denne typen organisasjoner da de ofte drives av dugnadsarbeid og en rikelig mengde pågangsmot.

– Teaterforeningen har ikke vært blant finalistene tidligere, så vi er veldig fornøyd med det å få gitt til noen nye, smiler Stine Tvedt.

LES OGSÅ: Et fullsatt amfi forelsket seg i «Julia»

Snart forestilling

Geir og resten av gjengen han hadde med seg velger derimot å fokusere på tida fremover, nå som kafeen igjen er åpen og planleggingen mot forestilling i full gang.

– Det er alltid noen der, og det er fint å kunne dra dit etter skolen nå som det er åpent igjen, sier Kamilla Isaksen som er med i foreningen.

– Ja, og hvis ikke er det alltid noen å snakke med, istemmer medskuespiller Aurora Nordvik.

Også Mathilde Chetwynd Eikeland var med for å ta imot gavesjekken, noe hun for øvrig ikke var så sjokkert over at de mottok.

– Vi har mange aktive, og vi har selv vært det i mange år. Og så er det foreldre og besteforeldre også, så mange støtter oss. Det er alltid gøy med teaterforeningen, og veldig åpent og koselig, smiler hun bredt.

I slutten av september, starten av oktober, skal de spille et stykke kalt «Sunnivas lange reise» som tar oss med tilbake i tid. Den handler om Larvik og vår historie, og er satt opp i sammenheng med 350 årsjubileet.

– Vi gleder oss, sier Geir Thorstensen.