Gå til sidens hovedinnhold

Gir Huset nytt kjøkken

Artikkelen er over 6 år gammel

Konsernsjef Michael Stang Treschow dukket overraskende opp på Huset i går. – Vi vil gjerne få lov å gi dere et nytt kjøkken.

– Dette er jo nesten som 17. mai og julekvelden på én gang. Ja, det var litt av en julegave, sier daglig leder for Huset i Greveveien, Jørn Haugen, og er nærmest målløs over den rause gaven.
– Vi i Treschow-Fritzøe ønsker å støtte et lokalt tiltak med et bidrag til jul. I år vil vi gi en ekstra oppmerksomhet til dere på Huset. Huset er et viktig tiltak for psykisk helse, og som drives av og for mennesker som vet hva som skal til for å hjelpe de som sliter psykisk. Vi synes dette er et viktig helsetilbud i Larvik, sier CEO Michael Stang Treschow.
Sammen med Carlsen Fritzøe og Sigdal vil konsernet montere ny kjøkkeninnredning og nye hvitevarer.
– Bidraget gis på vegne av alle i Treschow-Fritzøe, som en gave både til og fra de ansatte.

På tide å oppgradere

Kjell Terje Nilsen som er avdelingsleder for kjøkken, garderobe og bad i Carlsen Fritzøe trekker fram lasermåler og iPad og tar de nødvendige mål. Den tradisjonelle tommestokken er avleggs.
– Her blir det å bytte ut det meste, bortsett fra en komfyr. Vi legger også nytt gulvbelegg, sier Nilsen.
Huset har holdt til i Greveveien siden 2001, og daglig lages det mat til mellom 15 og 25 personer. Derfor er det på tide med en oppgradering av kjøkkenet.
– Dette blir helt fantastisk, mener miljøarbeider Odd Kristian Iversen.
Med opp til fire personer som jobber samtidig på kjøkkenet er det litt logistikk som skal gå opp.
– Nå blir det bare moro å lage mat. Jeg kommer vel nesten til å bo her på kjøkkenet, sier Per Henry Edvardsen som er flittig bruker av Huset.

– Som en drøm

Daglig leder Jørn Haugen finner nesten ikke ord.
– Vi hadde aldri hatt anledning til å finansiere dette selv. Dette kom fullstendig overraskende, og er som en drøm. Nå kan vi gjøre så mye mer for brukerne som vi ellers ikke hadde hatt rom for. Det er ikke akkurat flust med midler til drift, så dette er kjærkomment, sier han.
Mål til nytt kjøkken er allerede tatt, og i midten av februar starter monteringen av det nye drømmekjøkkenet.

Kommentarer til denne saken