Gå til sidens hovedinnhold

Gjentar Bowie-suksess på Sanden Scene

Artikkelen er over 1 år gammel

– Etter et år med konserter både fjernt og nært føles det veldig naturlig å komme tilbake til Bølgen Kulturhus der vi hadde debuten vår i fjor, sier initiativtaker, gitarist og vokalist i David Bowie hyllest-bandet Lick 'Em By Smiling, Christopher Haugan Lyngedal (25).

Januar er en spesiell måned for David Bowie-fans. Den musikalske kameleonen ble født 8. januar 1947, og på samme dato i 2016 ble «Blackstar», hans siste album gitt ut. Bare to dager senere døde den engelske superstjernen av kreft.

I Larvik og Sandefjord inviterer nå fem lokale og erfarne musikere til et show fullt av glam, glitter og Bowie-låter.

Siden prosjektets oppstart for halvannet år siden har bandet forbløffet publikum rundt i Vestfold, Østfold og Telemark med et energisk show. Bowie-fans gamle som unge har latt seg begeistre av de vrengte gitarene, kostymeskiftene og sceneakrobatikken Lick 'Em By Smiling serverer.

– Vi har fått mye hyggelig respons fra publikum i løpet av konsertåret 2019. Vi har lyttet til deres ønsker, samlet erfaring, og tillegg øvd et år – det kan jo kun telle i vår favør.

Det som skiller oss mest fra andre Bowie-band er at vi kun spiller låter fra perioden 1972-1973. Målet er at konserten vår skal minne mest mulig om et stopp på Ziggy Stardust-turneen, forteller Christopher.

(saken fortsetter under bildet)

Bandet har også hatt en utskiftning i besetningen siden fjorårets konsert på Sanden. Anniken Semb Kvalsund tok over rollen som bassist i høst, og har lagt ned en heroisk innsats på å innstudere repertoaret, og har allerede rukket å ha sin første spillejobb med resten av bandet i romjula. Ellers er besetningen uendret og består av gitarist Trond Gusland, pianist Ramona Lundberg og trommeslager Lutz Lundberg.

Lørdag 11. januar vil besøkende på Bølgen få en god dose 70-tallsrock med låter som «Moonage Daydream», «Life On Mars?», «Suffragette City» og «Ziggy Stardust». For det meste er låtene hentet fra albumet «The Rise And Fall of Ziggy Stardust and The Spiders from Mars» men settlisten for kvelden inneholder også spor fra Aladdin Sane, Hunky Dory og The Man Who Sold The World.

Les også

Stjernestøv over Sanden Scene

Og lurer du på hvor de har hentet bandnavnet fra? Det har selvsagt en Bowie- og Ziggy-referanse som i alle fall de ivrigste tilhengerne kjenner til. «Lick ‘Em By Smiling»er hentet fra teksten til låta Ziggy Stardust fra David Bowies genierklærte album fra 1972, «The Rise And Fall of Ziggy Stardust and The Spiders from Mars».

Som oppvarming til konserten har de med seg «The Glass Spiders», et David Bowie cover prosjekt basert i Oslo bestående av Massimo Barberi og Francesco Hygen Puddu. Med arrangement for akustisk gitar og det særegne instrumentet Chapman Stick, byr de på unike tolkninger av ulike Bowie-verk.

LES OGSÅ: Fra mandag vil de at du skal levere bøker: – Håper ikke alle kommer på en gang!

Kommentarer til denne saken