Gå til sidens hovedinnhold

Gjentar suksessen fra i fjor – inviterer små og store organisasjoner til å søke

Gjensidigestiftelsen ønsker å bidra til sommeraktiviteter for barn og unge i en vanskelig tid.

Koronapandemien gjorde det vanskelig å gjennomføre arrangementer og aktiviteter i fjor, og det kan virke som pandemien fortsatt vil prege samfunnet en liten stund til.

Derfor har Gjensidigestiftelsen bestemt seg for å gjenta suksessen fra i fjor, og inviterer små og store organisasjoner rundt om i hele Norge til å søke om midler til ulike sommeraktiviteter for barn og unge.

Hilde Sannerholt fra Larvik er kundevalgt i Gjensidigstiftelsen. I en pressemelding står det at hun oppfordrer både lag og organisasjoner i området til å søke om midler for å gi barn og unge gode sommeropplevelser, tross at vi står midt oppe i en pandemi.

– 2020 var et spesielt år for alle, og mange barn og ungdom fikk en utfordrende vår og sommer med få fritidsmuligheter. Vi har fått svært mange positive tilbakemeldinger på sommerutlysningen i fjor, og gjentar derfor suksessen i år, sier Sannerholt i pressemeldingen.

Det er mulig å søke om inntil 300 000 kroner per prosjekt.

Kriterier for å søke om støtte

  • Organisasjonen må være registrert i frivillighetsregisteret.
  • Prosjektet må gjelde barn og unge til og med 20 år.
  • Utlysningen er øremerket sommeraktiviteter, og er forbeholdt aktiviteter som tilbys i minst fem dager, enten en uke eller spredt over en periode.
  • Aktivitetene bør være gratis og åpne for alle
  • Man kan søke støtte til sommeraktiviteter for barn eller ungdom, sommerjobb for ungdom, innkjøp av utstyr til idrett, kultur og lek.

Kilde: gjensidigestiftelsen.no

Søknadsfrist er 9. mars 2021.

LES OGSÅ: Jonny er frustrert over den nye smittestopp-appen: – Er de klare over dette?

Kommentarer til denne saken