Gladløpet har blitt en tradisjon for ivrige veterankjørere og når de over 30 år gamle to- og firehjulingene ruller ut fra Fredriksvern Verft vil det trettiende løpet være i gang. Armand Fjeld har vært med i ti år og gleder seg til årets utgave av Gladløpet, han kan avsløre at planleggingen av løpet kan by på utfordringer til tider.

– Det er alltid mye jobb og planlegging før løpet, men alltid verdt det når dagen kommer. Jeg gleder meg til årets løp og det beste med løpet er den sosiale delen. Det å kunne treffe så mange mennesker er veldig gøy, vi håper på opp imot 200 deltakere i år. Siden løpet er midt i Juli er det ikke den enkleste oppgaven å få plass alle de frivillige, men det ordner seg alltid. Jeg håper så mange som mulig tar turen, forteller han.

Løpet starter på formiddagen ut fra Kongeporten og kjøres i to motgående løyper slik at deltakerne får anledning til å se hverandre. Ved Circle K-stasjonen blir ekvipasjene delt i Rød og Blå løype. Etter løpet vil kjøretøyene samles på plassen mellom Steinbrakka og Kadettbrakka. Premieutdeling vil foregå 16.00 på plassen foran Galleiskurene.

Opprinnelsen til Gladløpet var Greveløpet som fikk navn etter Jarlsberg og Laurvig Grevskap som ble kjørt i Søndre Vestfold. Så fikk vi Glade Dager og med det også muligheten av å benytte Fredriksvern Verft og dermed også navneskifte til Gladløpet.