– Jeg er full av inntrykk, sier Kristin på telefon fra Paris, den andre dagen hennes på klimakonferansen.

Søndag måtte den aktive danseren droppe siste forestilling i Studio Nilles «Helt konge» i Bølgen, for å ta flyet til Paris.

– Jeg er en del av den norske delegasjonen til KFUK-KFUMs Globals delegasjon. Det er en organisasjon som Nanset Ten Sing tilhører, sier Kristin Sønnesyn Berg som også er dirigent i koret.

Før hun reiste, har hun deltatt på flere online-møter med verdens største ungdomsorganisasjon som heter YMCA, som KFUK-KFUM er en del av. YMCA har dannet Resource Group on the Environment (RGE), der Kristin er blitt med i en av arbeidsgruppene som jobber med kommunikasjon.

– Det er takket være denne gruppen jeg har fått akkreditering til selve forhandlingsområdet som observatør, forteller hun.

– Vi har blant annet aksjonert for å endre målet om å holde den globale oppvarmingen under to grader celsius til 1,5 grader for blant annet å redde øystater som ellers vil dekkes av vann. Det har fått mer støtte enn ventet, og ser ut til å gå igjennom. Men siden alt handler om å inngå kompromisser, vil det gå ut over noe annet.

 

Les også: BYBLOGGEN: Om 100 år slipper vi å bekymre oss 

Les også: Nå skal Vestfold bli landets mest miljøvennlige fylke

Lukkede forhandlinger

– Mye av forhandlingene foregår i lukkede rom, så vi som sivilsamfunn har ikke så mye innsikt i forhandlingene som vi synes vi burde. Derfor jobber vi med å få gjennomsiktige klimaforhandlinger, sier hun.

I Paris bor Kristin på Camp Climate i regi av World Alliance YMCA.

– Jeg møter ungdommer fra hele verden. Det er spennende å være her for meg, det er ikke lenge siden vi startet opp Natur & Ungdom i Larvik.

Kristin Sønnesyn Berg er den yngste deltakeren i ressursgruppa til YMCA.

– Jeg lærer mye og jeg må innrømme at jeg ikke forstår de mest kompliserte avtalene det snakkes om.

– En del av jobben hennes i Paris er å skrive bloggen action.ymca.int.

– Føler du deg trygg i Paris?

– Ja, absolutt. Det er mindre politi i gatene enn jeg hadde forventet, men for å komme inn i de lukkede områdene må du igjennom streng sikkerhetskontroll.

Klimakonferansen foregår på flere områder i Paris. Noen er åpne for alle og andre må du ha akkreditering for å komme til. Det er der forhandlingene skjer, pluss stands, konferanser, aksjoner og kafeer.

Hun har truffet Nina Jensen fra WWF og Heikki Holmås fra SV, og i dag skal hun møte de norske forhandlerne i Paris.