Fredag ettermiddag rykket brannvesenet ut til Dammyra etter melding om skogbrann klokka 15:30.

– Det er snakk om området som ligger ved Vassbotn, langs E18, i retning Langangen, sa operasjonsleder Joachim Rakvåg, i Sør-Øst 110.

Politiet rykket også ut, og meldte tidlig at det ikke var fare for bebyggelse i nærheten.

Litt før klokka 16:00 var brannvesenet på plass.

– Det ryker opp fra toppen av fjellet, og brannvesenet er på vei dit for å undersøke nærmere. Vi vet ikke omfanget enda, og det kan hende flere nødetater vil komme etter hvert, fortalte ØP-journalist, Mads Andersen, på stedet.

Brannvesenet oppdaterte klokken 16:00 at området det er snakk om, er på cirka 40 x 100 meter.

Klokken 16:10 twitrer politet at det for øyeblikket ikke er lokalisert noen flammer.

– Det er litt tidlig å si noe om årsaken ennå, men det arbeides med å lokalisere årsaken, forteller Per Arne Amundsen, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt.

ØP-journalist Mads Andersen kan videre fortelle at området består av ulent og bratt terreng.

– Innsatsleder forteller at brannvesenet jobber med å få tilgang til vann. Innsatsleder sier også at selv om området nå er på 40 x 100 meter, så kan det hende den vil spre seg sakte, informerer Andersen på stedet.

Klokka 16:22 melder politiet via Twitter at det fortsatt ikke er noe spredning av brannen for øyeblikket, og at det fremdeles ikke er fare for bebyggelsen.

«Det er heller ikke fare for beboere, trafikken på E18, eller evakuering» skriver Sør-Øst politidistrikt.

– Vi har varsla skogbrannhelikopter og sivilforsvar, og skal ta en vurdering etter hvert, forteller innsatsleder i politet, Svenn Arne Heian.

Videre kan ØP-journalisten Mads Andersen informere om at brannvesenet er i gang med slukking.

– Det er dårlig med tilgang til vann, så de har begynt med mekanisk slukking uten vann, sier Andersen, og fortsetter:

– Åsen det brenner i, kalles trolig Århås. Innsatsleder for brannvesenet på stedet forteller at det er rolig med vind, og at det brenner sakte nedover.

Klokka 16:41 skriver Sør-Øst 110 på Twitter at brannvesenet får bistand av skogbrannhelikopter.

– Det er litt usikkert når helikopteret vil være på plass, men det vil kanskje ta en liten stund. Prosessen er hvert fall i gang, også flyr de så fort de kan til Larvik, forteller operasjonsleder Joachim Rakvåg, i Sør-Øst 110.

Klokka 19:00 kunne politiet informere om at de hadd trukket seg tilbake, mens brannvesen og helikopteret holdt på med slukking fra helikopter. Først dropp fra helikopter ble sluppet klokka 18:30.

– De har ganske god kontroll nå. Sivilforsvaret og brannvesenet holder fortsatt på. Skogbrannhelikopter har også god effekt. Det er lite vind, som gjør at det spres sakte. De har også god kontroll på ytterkantene, så det er egentlig bare i midten det brenner, sier Tom Berger, vaktleder for Sør-Øst 110, og fortsetter:

– Det kan nok hende brannvesen og sivilforsvar må holde på over natta, med tanke på at det er tørt i bakken.