God kveld kjære statsminister!

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Med de nye restriksjonene presentert i ettermiddag, antar jeg (og dere i regjeringen?) at målet nå er å kunne begrense ytterligere spredning av viruset.

En BBC-reportasje i januar viste et skrekkscenario, med over 20 millioner døde bare i Storbritannia uten målrettede og ekstremt gode tiltak – og der hovedårsaken var folkevandring og fritidsreiser primært med fly (hurtig transport av ulike folkegrupper mellom både U- og i-land). Og i denne forbindelse finner flere med meg det svært underlig at Koronatesting fremdeles skal være frivillig på norske flyplasser. Følger man konklusjonen fra den omtalte TV-reportasjen, bør jo testing av passasjerer som kommer til for eksempel Norge fra såkalte «røde» land i bl.a. Europa, Asia og USA opplagt være påbudt ved lov – dvs. at vi nå trenger en rask lovendring for å kunne teste potensielle smittebærere før de kan vandre fritt i vårt etter hvert så skjøre samfunn ift. Cofid- 19.

Hvorfor vente så naivt før dere politikere handler reélt i denne saken? Som «kritisk helsearbeider» for våre sårbare eldre i Sandefjord kommune – med kort vei til Torp flyplass – er jeg dypt bekymret for regjeringens til tider urealistiske og mildt sagt naive syn på Koronavirusets langsiktige konsekvenser. Hvorfor vente med å innføre tvangstesting av samtlige gjeste- eller fremmedarbeidere som kommer hit fra for eksempel Østeuropeiske land med betydelig høyere smittetall enn her hjemme?

TV-reportasjen fra Torp i kveld 26. okt. var mildt sagt skremmende om den frivillige testingen av passasjerer som kom med Ryanair fra Polen; kun 30 % av passasjerene lot seg teste frivillig – og hele 20 av disse viste en positiv Koronatest. Og hittil har disse arbeiderne vært fritatt 10-dagerskarantenen, med begrunnelsen om at sysselsetting og opprettholdelse av helsetjenester skulle ivaretas, uansett pris! Men hva skjer den dagen svært mange av våre egne etniske kollegaer i beste fall blir smittet – skal dere fortsette med å hente helsearbeidere fra Baltikum, Polen, Tsjekkia og andre «røde» stater?

So Erna Solberg, can You hear me – Your team are to take a hell of a beating versus Corona!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken